Το “δράμα” του πολιτευτή…

216

Αν για τον πολύ κόσμο κάθε Σαββατοκύριακο αποτελεί «όαση» μέσα στην καθημερινή ρουτίνα που ζει, αυτό δεν ισχύει για την κατά τ΄ άλλα «συμπαθή» τάξη των πολιτικών-πολιτευτών που κάθε Σαββατοκύριακο γι’ αυτούς αποτελεί ένα κανονικό «μαρτύριο» που ένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα έπρεπε να εύχεται ούτε για το χειρότερό του εχθρό!

Ενώ όλοι εμείς λοιπόν ετοιμάζουμε –ειδικά τους θερινούς μήνες- πού θα λιαστούμε και πώς θα τεμπελιάσουμε το Σαββατοκύριακό μας, άντε να έχουμε και κάποια κοινωνική εκδήλωση συγγενούς ή φίλου, οι πολιτευτές, πολιτικάντες και λοιποί φερέλπιδες ή «επίτιμοι» ή ενεργοί κομματάνθρωποι ξεκινούν έναν «Γολγοθά» κανονικότατο. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Γάμοι, πολλοί γάμοι και «φακελάκια», αφού για να πάρεις πρέπει πρώτα να δώσεις.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν μπερδέψει τα «φακελάκια» των γάμων και υπάρχουν δίπλα τους υπασπιστές με αυτό το «έργο»∙ να τους δίνουν το σωστό «φακελάκι» για κάθε γάμο. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό! Έχει ο πολιτευτής επτά γάμους για Σάββατο απόγευμα. Εντάξει, στον ένα θα «χαρίσει», στον άλλο θα φάει το ορεκτικό, στον τρίτο το ζυγούρι, στον τέταρτο τη σαλάτα, στον πέμπτο το ψητό, στον έκτο το αντικριστό και θα σκάσει μύτη στον έβδομο, το ξημέρωμα πλέον, για το φρούτο!

Αλλά ενώ τον γάμο τον «καταφέρνει» κουτσά στραβά, άντε να προλάβεις το … κόλλυβο στα μνημόσυνα της Κυριακής! Ο ιερέας έχει το πρόγραμμά του! Πόσο να τραβήξει το Ευαγγέλιο και το κήρυγμα; Πώς λοιπόν θα «φανεί» ο πολιτευτής σε έξι μνημόσυνα ταυτόχρονα. Πολλοί λένε –ξέρετε οι κακές γλώσσες- πως υπάρχουν … «σωσσίες» για την περίσταση, αλλά δεν παίρνουμε και όρκο! Αμ, τις άλλες τελετές «απελευθέρωσης» και «εγκαινίων» πού τις πάτε;

Οι βουλευτές-πολιτευτές-πολιτικάντες ξέρουν απ’ έξω κι ανακατωτά ποιο χωριό απελευθερώθηκε απ’ τους Γερμανούς –παλιά λέμε, όχι τώρα για να μην παρεξηγηθούμε- και ποιος «Καπετάνιος» καθάρισε ασκέρι Τούρκων τον 19ο αιώνα! Δεν υπάρχει αδριάντας, ή επιτύμβια στήλη που να μην έχουν καταθέσει στέφανο και να μην έχουν βγάλει «πύρινο» πατριωτικό λόγο, τόσο που πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να μπερδέψουν αντιστασιακή πράξη κατά των Γερμανών με κάποιον Οθωμανικό … απερντέ!

Αλλά και τα «εγκαίνια» μεγάλο βάσανο! Οι πολιτευτές-πολιτικάντες «εγκαινιάζουν» τα πάντα, έστω κι αν αυτό λειτουργεί ήδη επτά χρόνια! Δεν τους ξεφεύγει Έκθεση από ζωοτροφές μέχρι χαρουπάλευρα και από Μουσείο μέχρι τα «πατροπαράδοτα» πανηγύρια της κρητικής υπαίθρου! Και ξέρετε υπάρχουν πολλές «παραδοσιακές» γιορτές στην Κρήτη, ειδικά το θέρος.

«Γιορτή του κρασιού, του βοσκού, του ψαρά, του χοχλιού, του λιανοχοχλιού, του άρκαλου, του ξυλόφουρνου, του φούρνου μικροκυμάτων, της κατσούνας, της σαρικόπιτας, της βούργιας κλπ» και δε συμμαζεύεται από γιορτές και κορδέλες!!! Άντε τώρα ο Χανιώτης να πάει στα Σφακιά να  εγκαινιάσει τη «γιορτή του θυμαριού» και μετά να πεταχτεί στο Σέλινο για τη «γιορτή του χαρουπιού» κι ο συνάδελφός του Ηρακλειώτης να τρέχει στη Βιάννο για τη «γιορτή του αρχατζίκου» και στη Μεσαρά για τη «γιορτή του φυτοφάρμακου»!!!

Για όσους ειρωνεύονται και αναρωτιούνται γιατί το καλοκαίρι οι περισσότεροι πολιτευτές και πολιτικοί κυκλοφορούν γενειοφόροι, και μετακινούνται με ελικόπτερα, αντί τις κακεντρέχειες που διακινούν, ας αναρωτηθούν πότε αυτοί οι δύσμοιροι άνθρωποι να βρουν χρόνο για … ξύρισμα!!!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει