Στο… παρά πέντε η προκήρυξη

ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΜΠΑΡΑΖ ΤΟΥ 13oυ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ ΜΕ ΤΟΝ 2ο ΤΗΣ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ

125

Απίστευτο αλλά ελληνικό! Την… παραμονή της έναρξης του πρωταθλήματος θ’ αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λίγκα και αντίστοιχα πόσες και με ποιο τρόπο θα ανέβουν  από τη Β’ Εθνική.

H έγκριση των προκηρύξεων είναι ακόμη στον… αέρα, καθώς μετατέθηκε για την Παρασκευή, η συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ κατά την οποία θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Αν και η έγκριση είχε προγραμματιστεί στη χθεσινή  συνεδρίαση, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ο υφυπουργός Αθλητισμού έφερε προχθες το βράδυ στο ίδιο τραπέζι τους Β. Γραμμένο, Β. Μπαταγιάννη, Β. Γκαγκάτση και Λ. Λεουτσάκο, με σκοπό να τα… βρουν και ν’ αποφασιστεί αγώνας μπαράζ ανάμεσα στην ομάδα που θα καταλάβει την 13η θέση στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ και τον δευτεραθλητή της Β` Εθνικής , για μια θέση στη μεγάλη κατηγορία.

Δεδομένος είναι ο απευθείας υποβιβασμός των τριών τελευταίων του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ και η άνοδος του πρωταθλητή της Β` Εθνικής. Αγκάθι παραμένει το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από τη μεγάλη κατηγορία  και πόσες θα ανέβουν από τη Β` Εθνικής. Στο τραπέζι διατυπώθηκαν διαφορετικές γνώμες.

Η Σούπερ Λίγκα στην προκήρυξή της προβλέπει τον υποβιβασμό τριών ομάδων και την άνοδο μίας από τη Β` Εθνική προκειμένου την ερχόμενη σεζόν (2019/20) το πρωτάθλημα να απαρτίζεται από 14 ομάδες, σύμφωνα με το πλάνο αναδιάρθρωσης του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη. Στον αντίποδα η Β` Εθνική  στη δική της προκήρυξη έχει συμπεριλάβει την άνοδο δύο ομάδων, επομένως έρχεται σε διαφωνία με τη Σούπερ Λίγκα.

Η Παρασκευή είναι η τελευταία ημέρα που έχει στη διάθεσή της η ΕΠΟ προκειμένου να εγκρίνει την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ… Όπως όλα δείχνουν θα περάσει του υπουργού και ο αγώνας μπαράζ του δευτεραθλητή της Β` Εθνικής  με τον 13ο της μεγάλης κατηγορίας θα περιληφθεί στην ετυμηγορία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει