ΣΧΟΛΕΙΑ: Αγώνας δρόμου για τα κενά

“Μάχη” με τον χρόνο και τα... κενά
ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

204

Ένα στοίχημα που επιθυμεί διακαώς να κερδίσει φέτος το Υπουργείο Παιδείας είναι τα σχολεία να ανοίξουν με όσο το δυνατό λιγότερα κενά σε εκπαιδευτικούς. Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, γίνονταν κινήσεις για να υπάρξει πλήρης εικόνα των ελλείψεων σε δασκάλους, καθηγητές αλλά και να σταλούν τα βιβλία σε όλα τα σχολεία.

Ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Γιώργος Τερζάκης, αναφέρει στην «Π» πως την ερχόμενη Παρασκευή 24 Αυγούστου προγραμματίζεται τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον υπουργό και τους περιφερειακούς διευθυντές.

Ο κ. Τερζάκης

Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, ο κ. Τερζάκης θα έχει επικοινωνία με τους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων του νησιού για να αποτυπωθεί πλήρως η κατάσταση των ελλείψεων στα σχολεία της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μία πρώτη μεγάλη φάση προσλήψεων αναπληρωτών θα γίνει την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, λιγότερο, δηλαδή, από μία βδομάδα πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της χώρας, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου.

«Υπολογίζουμε πως θα προσληφθούν 3.000 αναπληρωτές , αυτός είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας, οι πιστώσεις υπάρχουν και νομίζω ότι θα πάμε καλά.

Ο στόχος είναι να ανοίξουν καλύτερα τα σχολεία και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αφού στην πρωτοβάθμια το έχουμε καθιερώσει δύο χρόνια τώρα», αναφέρει ο κ. Τερζάκης.

Αναζητούν διευθυντή

Σε… αναζήτηση διευθυντή βρίσκονται μία «ανάσα» πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τέσσερα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου. Στον «αέρα» βρίσκεται η πρόσκληση υποψηφίων διευθυντών που παραμένουν στον τελικό κυρωμένο αξιολογικό πίνακα και δεν έχουν τοποθετηθεί, για την κάλυψη κενών  θέσεων διευθυντών των 4/θ Δημοτικών Σχολείων Γενικής Αγωγής: Αγ. Μύρωνα, Σταυρακίων, Σκαλανίου, Χουδετσίου και 4/θ 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου της Π.Ε Ηρακλείου.

Η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου καλεί τους υποψήφιους διευθυντές να υποβάλουν νέα δήλωση προτίμησης ως την Δευτέρα 27 Αυγούσρου στα γραφεία της (Μεταξοχωρίου 15).

Σημειώνεται πως για τις θέσεις διευθυντών των Σ.Μ.Ε.Α.Ε. επιλέγονται εκπαιδευτικοί που έχουν τα προσόντα τοποθέτησης σε θέσεις διευθυντών σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή υπηρετούν με οργανική θέση σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και έχουν υπηρεσία τριών τουλάχιστον ετών σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.

Ο διευθυντής/τρια που τυχόν τοποθετηθεί στο Δημοτικό σχολείο Χουδετσίου , το οποίο το επόμενο σχολικό έτος σύμφωνα με τον αριθμό των εγγραφέντων μαθητών, θα λειτουργήσει ως τριθέσιο, πρέπει να γνωρίζει ότι ορίζεται ως προϊστάμενος της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας κατά το επόμενο σχολικό έτος και το επίπεδο, το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας καθώς και η μοριοδότηση προσαρμόζονται ανάλογα.

Από μέρα σε μέρα οι βάσεις

Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ την ερχόμενη Πέμπτη 24 Αυγούστου, όμως, οι τελευταίες πληροφορίες δίνουν ως πιθανές ημερομηνίες την Δευτέρα 27 ή την Τρίτη 28 του μήνα. Πίσω, όμως, πηγαίνουν, όπως όλα δείχνουν, και οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο Λύκειο και το νέο σύστημα πρόσβασης των υποψηφίων στα ΑΕΙ. Ο λόγος είναι ο επικείμενος ανασχηματισμός από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας, οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν αφού πρώτα κλείσει το συγκεκριμένο θέμα.

Πάντως ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου,  δήλωσε πρόσφατα ότι οι αλλαγές θα ανακοινωθούν αμέσως μετά τον δεκαπενταύγουστο, διευκρινίζοντας παράλληλα  πως οι προγραμματισμένες σχετικές  ανακοινώσεις για τις 31 Ιουλίου  αναβλήθηκαν λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει