Εξορμήσεις παρέα με το αυγουστιάτικο φεγγάρι

ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

350

Επιστολή στους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, Κώστα Γαβρόγλου και Πάνο Σκουρλέτη αντίστοιχα, απέστειλε η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου για το μείζον και επιτακτικό πρόβλημα της στέγασης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες αναπληρωτές και φοιτητές στην πόλη.

Η ΕΛΜΕ τονίζει ότι οι αναπληρωτές ζουν “σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και συνεχούς μετακίνησης από τόπο σε τόπο κάθε χρόνο”, γεγονός που “έχει πολύ αρνητικές συνέπειες στην οικογενειακή και επαγγελματική τους ζωή ενώ, παράλληλα, αποτελεί τροχοπέδη στη θεμελίωση και εδραίωση μιας σταθερής παιδαγωγικής σχέσης μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών”.

Την ίδια ώρα αναφορά γίνεται και στους χιλιάδες φοιτητές που σπουδάζουν στο Ρέθυμνο.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου τονίζει ότι η κατάσταση αυτή έχει προκύψει από την ανάδυση των διαδικτυακών πλατφορμών τουριστικής εκμετάλλευσης. Έτσι, “πολλοί εκπαιδευτικοί αποθαρρύνονται να δηλώσουν το Ρέθυμνο στις προτιμήσεις τους, ενώ ένας αριθμός φοιτητών εγκαταλείπει την πόλη ή φιλοξενείται περιστασιακά ανάλογα με τις ανάγκες των σπουδών τους”.

Υπενθυμίζεται ότι παρά την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Δήμος Ρεθύμνου σχετικά με το ζήτημα της στέγασης αναπληρωτών και φοιτητών, πρωτοβουλία που χαιρέτισε και η ΕΛΜΕ, το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Γιώργο Τερζάκη, το θέμα της στέγασης δεν αποτελεί ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, υπάρχει ωστόσο η «γραμμή» να μεριμνούν σχετικά οι μικροί δήμοι. Όπως λέει, στην Κρήτη είχαμε πρόβλημα στο Ρέθυμνο και λιγότερο στο Ηράκλειο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει