Διαιτητές: «Η ΕΠΣΗ δεν θέλει το καλό του τοπικού ποδοσφαίρου»

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ

115

Το χάσμα που εξακολουθεί να χωρίζει τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ηρακλείου με την ΕΠΣΗ, περιγράφει η διοίκηση του πρώτου με την ανακοίνωση που εξέδωσε, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της νέας περιόδου. Μεταξύ άλλων καλεί την διοργανώτρια αρχή να αντικαταστήσει τον κ. Κουτεντάκη στην επιτροπή ορισμού και να λύσει το θέμα με την έλλειψη γυμναστή. Τονίζει δε, ότι με την τακτική της η ΕΠΣΗ, δείχνει να μην επιθυμεί την πρόοδο του τοπικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκηση του ΣΔΠΗ:

«Σαν Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου και εν όψει της έναρξης των τοπικών πρωταθλημάτων, οφείλουμε να ενημερώσουμε τον αθλητικό κόσμο του Ηρακλείου για τα παρακάτω. Καταρχήν θέλουμε να ξεχάσουμε όλα αυτά που έγιναν την προηγούμενη ποδοσφαιρική σεζόν που τόσο πολύ τραυμάτισαν όλους και περισσότερο το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο και να κινηθούμε όλοι προς το καλό του ποδοσφαίρου και το μέλλον της ηρακλειώτικης διαιτησίας, πράγμα που δε θέλει τελικά η απέναντι πλευρά. Με την Διοίκηση της ΕΠΣΗ και με την επιτροπή ορισμού διαιτητών έχουμε μεγάλες διαφορές σε ό,τι αφορά την διαχείριση του έμψυχου υλικού που ονομάζεται Ηρακλειώτης διαιτητής.

Έγιναν προσπάθειες για συνάντηση προκειμένου να βρεθεί λύση αλλά έπεσαν στο κενό. Σαν συνδικαλιστικό όργανο των διαιτητών πλέον οφείλουμε να προστατεύουμε τα μέλη μας και θα το κάνουμε. Στα πλαίσια της καλής συνεργασίας είχαμε παραχωρήσει την ιδιόκτητη αίθουσά μας στην επιτροπή για να γίνονται τα μαθήματα της Δευτέρας στους διαιτητές παρόλα αυτά η ΕΔ και η ΕΠΣΗ προτιμούν να γίνονται τα μαθήματα και οι συναντήσεις σε αίθουσες ξενοδοχείων και καφετέριες αντίστοιχα.

Νομίζουμε ότι δεν αρμόζει τέτοια εικόνα στο ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο και τους διαιτητές του. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις λοιπόν, η αίθουσα θα χρησιμοποιείται πλέον για τις χρήσεις που εμείς και μόνο θα κρίνουμε προς όφελος πάντα των διαιτητών -μελών μας. Μας περιμένει μία αγωνιστική σεζόν με πολλά προβλήματα (ελπίζουμε να διαψευστούμε) και θα είμαστε εδώ για να τα δημοσιοποιούμε.

Σαν σύνδεσμος διαιτητών εκφράζουμε την βαθιά ανησυχία μας για διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν σχετικά με την επιτροπή ορισμού της ΕΠΣΗ. Κατ’ αρχήν δεν ξέρουμε ποιοι αποτελούν την επιτροπή. Ο κ. Κουτεντάκης δεν έχει δικαίωμα να είναι μέλος σύμφωνα με τον νέο νόμο.

Δεν έχει οριστεί αντικαταστάτης αλλά βγαίνουν στην δημοσιότητα από την επιτροπή ανυπόγραφα πρακτικά για τους φιλικούς αγώνες που έχουν το όνομά του. Εσείς κύριοι της ΕΠΣΗ που ευαγγελίζεστε τους κανονισμούς τι κάνετε; Επίσης για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια οι διαιτητές δεν έχουν γυμναστή και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα που ελπίζουμε να μην το βρούμε μπροστά μας στις αγωνιστικές δοκιμασίες που έρχονται.

Ο προηγούμενος γυμναστής είναι ακόμη απλήρωτος από την ΕΔ/ΕΠΣΗ και ο αντικαταστάτης του ανέλαβε ομάδα στο Ρέθυμνο ως προπονητής. Ζητάμε λύση πριν να είναι αργά. Αυτοί οι προβληματισμοί είναι μόνο η αρχή, φανταστείτε να ξεκινήσει και η αγωνιστική περίοδος.

Εμείς από εδώ και πέρα, θα κάνουμε γνωστό σε όλους με κάθε τρόπο τις αστοχίες της ΕΔ/ΕΠΣΗ αλλά και θα είμαστε πάντα στη διάθεση οποιουδήποτε το επιθυμήσει, να βοηθήσουμε για το κοινό καλό των διαιτητών και του ποδοσφαίρου, γιατί αν θυμηθούμε κάποια από τα λόγια του νυν προέδρου της ΕΠΣΗ στο χώρο του ΣΔΠΗ : «Αν το ποδόσφαιρο είναι το σώμα, τότε η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ είναι η καρδιά του» και συμπληρώνουμε και εμείς ότι «χωρίς καρδιά ή με πληγωμένη καρδιά, το σώμα, κύριοι της ΕΠΣΗ, δεν θα έχει ακόμη μεγάλο περιθώριο ζωής».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει