ΠΟΛΟ: Στην Αθήνα επέστρεψαν οι “χρυσοί” έφηβοι

99

Στην Αθήνα επέστρεψε η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Εθνική ομάδα πόλο των εφήβων, μετά τον θρίαμβό της στο Σομπατέλι της Ουγγαρίας. Στα χνάρια της Εθνικής Νέων Ανδρών που στέφθηκε πέρσι Παγκόσμια πρωταθλήτρια, οι Έλληνες έφηβοι έστειλαν ηχηρό μήνυμα πως το «γαλανόλευκο» πόλο θα συνεχίσει να κυριαρχεί για πολλά χρόνια και σε επίπεδο ανδρών.

«Η δικαίωση είναι των αθλητών, γιατί αυτοί είναι κάθε μέρα στην πισίνα και μάχονται με αντίξοες συνθήκες. Χάνουν από την καθημερινότητά τους, χάνουν άλλα πράγματα για να κερδίσουν αυτά που κέρδισαν τώρα. Είναι μια τεράστια επιτυχία για το ελληνικό πόλο. Εύχομαι αυτά τα παιδιά, σίγουρα όλα δεν θα είναι, να επανδρώσουν την Εθνική των ανδρών», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Κραβαρίτης.

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, υποδέχθηκε τους Παγκόσμιους πρωταθλητές και τους συνεχάρη για την τεράστια επιτυχία τους, εκ μέρους της αθλητικής ηγεσίας.

Στην ερώτηση, πώς θα σταθεί αρωγός η Πολιτεία σε αυτά τα παιδιά, απάντησε: «Τα παιδιά αυτά μπορούν να απολαμβάνουν ό,τι προβλέπει η νομοθεσία σε ατομικό επίπεδο. Από εκεί και πέρα, υποχρέωση της Πολιτείας είναι να φροντίζει να υπάρχει ένα σταθερό περιβάλλον, ώστε όλες οι Ομοσπονδίες να μπορούν να οργανωθούν σωστά.

Η ελληνική Πολιτεία φροντίζει εδώ και 3 χρόνια να υπάρχει μία σταθερή χρηματοδοτική ροή και μάλιστα σε συνθήκες κρίσης. Παράλληλα συνεχίζουμε την συντήρηση κολυμβητηρίων της χώρας και τη δημιουργία νέων».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει