Παραδειγματική τιμωρία για τις τροποποιητικές δηλώσεις

221

Την άμεση διαλεύκανση και την παραδειγματική τιμωρία όσων εμπλέκονται στις έκνομες ενέργειες που σχετίζονται με τις τροποποιητικές δηλώσεις, ζητάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Η Ομοσπονδία, σε συνεργασία με τις Ενώσεις της, εξέτασε με προσοχή τις δηλώσεις του διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., κ. Γιώργου Πιτσιλή, σχετικά με φορολογικές δηλώσεις, από τις οποίες προέκυπταν καταβολές φόρων, και τροποποιητικών δηλώσεων που έρχονταν στη συνέχεια και στις οποίες δηλώνονταν ποσά στον κωδικό δωρεών για το δημόσιο χρέος και δημιουργούσαν δικαίωμα επιστροφής φόρου.

Ο κ. Διοικητής έχοντας – προφανώς – αποδεικτικά στοιχεία, που εντόπισαν «οι υπηρεσίες εδώ και 2 μήνες και η αντίδραση ήταν άμεση», δεν έμεινε στη γενική αποκάλυψη, αλλά προσδιόρισε ότι «δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιπτώσεις οι φορολογούμενοι να μην γνώριζαν ότι είχε συμβεί αυτό.

Δηλαδή ο λογιστής να είχε χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του φορολογούμενου και να είχε κάνει τροποποιητική δήλωση εν αγνοία του. Και το λέω αυτό γιατί οι τραπεζικοί λογαριασμοί που δηλώθηκαν δεν είναι των φορολογουμένων, είναι συγκεκριμένων λογιστών».

Μάλιστα, η Ομοσπονδία, με την αφορμή αυτή επαναφέρει για μία ακόμη φορά το μείζον και ανεκπλήρωτο ακόμη αίτημά της για τη δημιουργία Ν.Π.Δ.Δ., με μέλη όλους τους λογιστές – φοροτεχνικούς που ασκούν νόμιμα το επάγγελμα και καλεί την Πολιτεία και το Υπουργείο Οικονομικών να δώσουν την δυνατότητα στην μοναδική Δευτεροβάθμια Ομοιοεπαγγελματική Συνδικαλιστική Οργάνωση των Λογιστών-Φοροτεχνικών να κατοχυρώσει τα δικαιώματα, τις ευθύνες και τον έλεγχο σε έναν κλάδο, στον οποίο δυστυχώς οι φορείς που είναι επιφορτισμένοι με τον πειθαρχικό έλεγχο, δεν έχουν προχωρήσει ποτέ στην συγκρότηση των αρμόδιων πειθαρχικών οργάνων, πέρα από την εκλογή τους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει