Καλοκαιρινά πακέτα αγάπης από τους εθελοντές Σαμαρείτες

266

Καλοκαιρινά πακέτα αγάπης με τρόφιμα μοίρασε, για μια χρονιά ακόμη, φέτος το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Ναυαγοσωστών Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με την έμπρακτη στήριξη των Μεσσαριτών.

 

Η συλλογή τροφίμων

Την περασμένη Παρασκευή 10 Αυγούστου συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διάρκειας που είχαν μαζέψει οι εθελοντές Σαμαρείτες από τα σχολεία της Μεσσαράς, από προσφορές καταστηματαρχών, αλλά και από διάφορες δωρεές κατοίκων της Μεσσαράς. Τα πακέτα συνολικού βάρους 800 κιλών περίπου περιείχαν τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως μακαρόνια, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, γάλα κ.ά.

Συνολικά διατέθηκαν πακέτα σε 38 οικογένειες που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση σε όλη τη Μεσσαρά και συγκεκριμένα από 14 Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων Φαιστού και Γόρτυνας.

Η επιλογή αφορούσε οικογένειες σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και ειδικά σε οικογένειες με μικρά παιδιά.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 11 Αυγούστου από τους εθελοντές Σαμαρείτες, διασώστες και ναυαγοσώστες του Ε.Ε.Σ. Μοιρών.

Εθελοντές Σαμαρείτες, διασώστες και ναυαγοσώστες του τμήματος Μοιρών στήριξαν τις εκδηλώσεις “Αγ. Ιωάννης Καλοκαίρι Πολιτισμού 2018”

Επόμενες δράσεις

Προγραμματίζεται τον Σεπτέμβριο συλλογή σχολικών ειδών στα παζάρια Μοιρών και Τυμπακίου, αλλά και γάλα για τη διανομή τους σε παιδιά ευάλωτων οικονομικά οικογενειών εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.  Παράλληλα, όποιος συμπολίτης μας μπορεί να βοηθήσει με την προσφορά του σε τρόφιμα μακράς διάρκειας ή σχολικά είδη, μπορεί να επικοινωνήσει με το τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μοιρών κάθε Παρασκευή μετά τις 8 το βράδυ στο 2892023199 ή μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: mires@ samarites.gr.

Άγιος Ιωάννης Καπετανιανά

Στο  πλαίσιο των εκδηλώσεων “Αγ. Ιωάννης Καλοκαίρι Πολιτισμού 2018” διοργανώθηκε αγώνας δρόμου με τη συμμετοχή αθλητών όλων των ηλικιών αποστάσεως 3 χλμ., την περασμένη Κυριακή 12 Αυγούστου.

Εκεί παρευρέθηκαν και οι εθελοντές Σαμαρείτες, διασώστες και ναυαγοσώστες του τμήματος Μοιρών για την υγειονομική κάλυψη του αγώνα έπειτα από κάλεσμα του  Πολιτιστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Αγ. Ιωάννη.

Γέργερη – “Ο χορός της Ζωής”

Μία δράση διαφορετική κλήθηκαν να καλύψουν υγειονομικά οι Σαμαρείτες Μοιρών την περασμένη Κυριακή, 12 Αυγούστου, το απόγευμα, στη λίμνη του Διγενή, στη Γέργερη. Ο Σύλλογος Βαρελοφρόνων Πολιτισμού και Ανάπτυξης Γέργερης διοργάνωσε την εκδήλωση «Ο χορός της ζωής» στην οποία 800 άτομα πιάστηκαν από το χέρι με σκοπό να χορέψουν ένα παραδοσιακό χορό στην περίμετρο της λίμνης. Στον “χορό της ζωής”, μια δράση που είχε ως μότο τη φράση «ένας χορός είναι η ζωή κι αν κάνεις ένα λάθος βήμα… απλά συνεχίζεις», συμμετείχαν άτομα όλων των ηλικιών, από το πιο μικρό παιδί μέχρι τον παππού και τη γιαγιά.

 

Στην Παναγία Καλυβιανή
Στην Παναγία Καλυβιανή

Ι. Μ. Παναγίας  Καλυβιανής

Με δυναμικό 20 εθελοντών Σαμαρειτών το περασμένο Σάββατο, 11, την παραμονή αλλά και την ημέρα της εορτής της Παναγίας της Καλυβιανής, 14 και 15 Αυγούστου αντίστοιχα, ο Ε.Ε.Σ. Μοιρών σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών φρόντισε για την ομαλή διέλευση των πιστών για το προσκύνημα τους και κάλυψε υγειονομικά περιστατικά τα οποία προέκυψαν.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει