Εξαιρετική η παρουσία της Χιώτη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΑμΕΑ

Υποσχέσεις για λαμπρό μέλλον άφησε η Χιώτη

120

Με ακόμα μία αξιόλογη εμφάνιση κι ένα εντυπωσιακό Πανελλήνιο ρεκόρ, ολοκλήρωσε η Σύλια Χιώτη την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμΕΑ στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Η ελπιδοφόρα κολυμβήτρια του Αθλητικού Ομίλου «Ζωοδόχος Πηγή» κατέλαβε την 6η θέση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο S13, με επίδοση 29.65 που αποτελεί Πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο κατείχε η Μαρία Τζάλλα από τις 7 Ιανουαρίου 2001 με 34.54. Αυτό ήταν το δεύτερο Πανελλήνιο ρεκόρ στη διοργάνωση για την Ηρακλειώτισσα αθλήτρια, μετά τα 100μ. ελεύθερο, όπου πήρε την πέμπτη θέση. Πέμπτη ήταν επίσης και στα 200μ. μικτή ατομική.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Χιώτη έλαβε μέρος για πρώτη φορά σε αγώνες αθλητών με αναπηρίες, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑμεΑ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον περασμένο Μάιο.

Στους αγώνες αυτούς, πέτυχε 4 Πανελλήνια ρεκόρ στην κατηγορία S13 (όραση) και εξασφάλισε την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πριν από το Δουβλίνο, συμμετείχε με επιτυχία και στο Εθνικό πρωτάθλημα Γερμανίας, που αποτελεί και το μεγαλύτερο παγκόσμιο κολυμβητικό μίτινγκ για αθλητές με αναπηρία.

Όλα αυτά υπό την καθοδήγηση του προπονητή των «Δελφινιών» Αγαπητού Μηναδάκη, ο οποίος βρέθηκε στο πλάι της αθλήτριας και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Σε ό,τι αφορά την αποτίμηση της ελληνικής αποστολής στους αγώνες του Δουβλίνου, η όγδοη θέση στον πίνακα των μεταλλίων, με έξι χρυσά, δύο ασημένια και τρία χάλκινα, άφησε απόλυτα ικανοποιημένους τους παράγοντες της Ομοσπονδίας.

Το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι οι περισσότερες διακρίσεις σημειώθηκαν από νεαρούς σε ηλικία αθλητές και αθλήτριες που έχουν μπροστά τους πολλά χρόνια διακρίσεων, όπως η Σύλια Χιώτη. Ο μεγαλύτερος στόχος τους φυσικά, είναι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο το 2020.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει