επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

164

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλή δύναμη! Τι δύναμη -θα μου πείτε- όταν ζούμε ιστορικές στιγμές! Βγαίνουμε από το τούνελ του μνημονίου και αλλάζει ο κόσμος. Κρατάτε φάρδους για τα χρήματα! Και είπαμε… λουσμένοι, καταστεμένοι, έτοιμοι για όλα!

ΙΣΤΟΡΙΚΗ μέρα λοιπόν, και Θαδδαίου αποστόλου Βάσσης από την Εκκλησία μας. Χάθηκε να έχει… κάτι πιο μπρουτάλ για σήμερα το ορθόδοξο καλεντάρι; Δεν είχαν συνεννοηθεί καλά μου φαίνεται…

Ο ΜΕΣΟΣ Έλλην βέβαια δεν μοιάζει να συμμερίζεται τη χαρά και την ευτυχία των κυβερνώντων που βγαίνουν από το μνημόνιο. Ο μέσος Έλλην νευριάζει που επιστρέφει στη δουλειά μετά τις διακοπές.

ME ΠΗΡΕ και ο άλλος πρωί πρωί: Έλα δεν έρχομαι, βάλε και τη χειμερινή άδεια! Ο κόσμος δυσκολεύεται μετά την άδεια! Άρα; Συμπέρασμα; Μην παίρνετε άδεια, λέει το αφεντικό!

ΠΑΝΤΩΣ εμείς δεν έχουμε λόγο να συμμεριστούμε τον Βερν που έλεγε:  Όταν ένα ταξίδι αρχίζει άσχημα, σπάνια τελειώνει καλά. Μια χαρά πήγε και το μνημονιακό, μια χαρά θα πάει και το νέο. Εξάλλου, σωσμός δεν υπάρχει, που λέει και μια ψυχή.

ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ μόνο έχω: Ο ένας πήγε Καστελόριζο, ο άλλος πάει Ιθάκη. Τα δύσμοιρα νησιά πειράζουν κανένα εκεί που είναι; Ενοχλούν; Τι τα εμπλέκουν στις πολιτικές τους καντρίλιες;

ΕΙΠΑΝ διάφοροι διάφορα. Ωραία και άλλα. Αλλά το καλύτερο το είπε ο Βούτσης για την κυβέρνηση: “Οικοδομούμε ένα σύγχρονο πολιτικό υπόδειγμα Αριστεράς στην Ευρώπη της κρίσης!”

ΠΑΡΑΤΕΣ για… απονομή Όσκαρ και ορισμένα στελέχη που γλείφονται για να μπουν στην κυβέρνηση. Με πρώτο τον Ξυδάκη, που πριν λίγο καιρό εκστομούσε συγνώμες για τα όσα φαιδρά έλεγε… νωρίτερα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ αυτός ο Ξυδάκης; Σκέφτεται όταν μιλάει ο πρώην υπουργός; Και όμως μίλησε στο ΑΠΕ -πού αλλού- και αποκάλεσε όσους αντιμάχονται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ”Δηλωμένους εχθρούς της δημοκρατίας και διορισμένα τσιράκια του Παπαδόπουλου…”! Μεγάλε, τελικά ο Κουτσόγιωργας άνοιξε σχολή.

ΕΝΤΑΞΕΙ, ο Βαρουφάκης είναι εκτός συναγωνισμού. Συνεχίζει και τα ψέματα. Έφτασε στο σημείο να πει για τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015: «ο λόγος που γίνανε οι εκλογές ήταν ότι ο Σαμαράς δεν μπόρεσε να κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές»! Λες και δεν θυμόμαστε γιατί έγιναν οι εκλογές.

ΚΙ ΟΜΩΣ, υπάρχουν κι αυτοί που τον πιστεύουν ακόμη. Ή κάνουν πως τον πιστεύουν, για να είμαστε ακριβείς.

ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ πού είναι και πού είναι η αντιπολίτευση; Ο Μητσοτάκης πέρασε από το Μαράθι, πήρε ένα… ελικόπτερο και γυρίζει στην Αθήνα. Οι άλλοι σε λίγο.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ περιμένει να πέσει σαν ώριμο φρούτο η κυβέρνηση. Σιγά μην κάθεται να σκάει…

Ο… Επικρητικός

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει