Δωρεάν μαστογραφίες

373

Περισσότερες από 4400 είναι οι δωρεάν μαστογραφίες που έχουν πραγματοποιηθεί σε Δήμους και της Κρήτης, με τη χορηγική και οργανωτική υποστήριξη της ΚΕΔΕ από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Συγκεκριμένα, από το Φεβρουάριο του 2016 μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 4.400 μαστογραφίες σε γυναίκες που διαμένουν σε 86 ακριτικούς, ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους της χώρας.

Μόνο εντός του 2018 το Πρόγραμμα Προληπτικού Έλεγχου και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού έχει πραγματοποιηθεί σε περισσότερους από 15 δήμους της χώρας.

Με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ, από τις αρχές του 2018 μέχρι σήμερα, εξετάστηκαν περίπου 1500 γυναίκες.

Από το Φεβρουάριο του 2016 μέχρι σήμερα συμμετέχουν στο πρόγραμμα 86 Δήμοι οι οποίοι είναι κυρίως ακριτικοί, ορεινοί και νησιωτικοί, ενώ υπάρχουν και Δήμοι με υψηλό δείκτη ανεργίας. Οι Δήμοι που συμμετέχουν από την Κρήτη είναι οι Μυλοποτάμου, Καντάνου – Σελίνου, Οροπεδίου Λασιθίου.

Το πρόγραμμα διεξάγεται για τρίτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με την Αντικαρκινική Εταιρεία και αφορά κυρίως απομακρυσμένες περιοχές της χώρας με την παρουσία δωρεάν ψηφιακού μαστογράφου και ειδικής ομάδας προληπτικών εξετάσεων και ενημέρωσης.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά ανασφάλιστες γυναίκες ηλικίας 40-70 ετών που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με τον δωρεάν ψηφιακό μαστογραφικό έλεγχο, η ομάδα της Αντικαρκινικής Εταιρείας διανέμει στις εξεταζόμενες γυναίκες ενημερωτικό υλικό για τον καρκίνο του μαστού, τον τράχηλο της μήτρας και τους βλαπτικούς και ευεργετικούς παράγοντες του τρόπου ζωής που σχετίζονται με την ασθένεια.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει