“Πόλεμος” για τον τουρισμό από Αυγενάκη-Κουντουρά

972

Άνοιξαν… πόλεμο διαδικτυακό ο γραμματέας της ΝΔ, βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης και η υπουργός Τουρισμού κ. Κουντουρά!

Ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος συνομίλησε με επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ κα Νεκταρία Μανίκα, τον αντιπρόεδρο κ. Αιμίλιο Πατακό και τοπικά στελέχη του κλάδου του τουρισμού επεσήμανε: “Οι επιχειρηματίες του τουρισμού περιγράφουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο τη φετινή χρονιά στον τουρισμό, σε αντίθεση με την προπαγάνδα της υπουργού Τουρισμού κας Κουντουρά.

Η πιθανή αύξηση των επισκεπτών, δυστυχώς δεν μεταφράζεται σε αντίστοιχη αύξηση του τζίρου και των κερδών των επιχειρήσεων. Αντιθέτως η εικόνα είναι πολύ διαφορετική. Η έλλειψη σχεδίου και η αδυναμία χάραξης μακροπρόθεσμης πολιτικής στον τουρισμό, μαρτυρούν ένα όχι και τόσο ευοίωνο μέλλον στον κλάδο. Ακόμη και σε μια τουριστική περιοχή όπως η Χερσόνησος, οι επαγγελματίες μιλούν για πτώση και οι ξενοδόχοι στο πικ της τουριστικής περιόδου μιλούν για άδεια δωμάτια”.

Έμμεση απάντηση έδωσε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter.

Η Έλενα Κουντουρά ανάρτησε δημοσίευμα  σχετικά με την επιτυχία του τουρισμού στην Κρήτη το 2017 και το 2018, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι τουρίστες μένουν περισσότερες μέρες και δαπανούν περισσότερα χρήματα από κάθε άλλο προορισμό της χώρας.

Παράλληλα, στο σχόλιο της στο twitter αναφέρει: «Ξεκινάμε το πιλοτικό πρόγραμμα “Τουριστικές Επιχειρήσεις Ανοικτές 365 ημέρες το χρόνο” από την Κρήτη, προκειμένου τα ενισχύσουμε τα οφέλη για την τοπική οικονομία».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει