επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

199

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλή εβδομάδα σε όλους. Δύο εβδομάδες περίπου έμειναν του Αυγούστου. Καλό θα ήταν να κρατήσει παραπάνω γιατί τον Σεπτέμβριο θα είναι ακόμη…  χειρότερα. Έρχονται και όλοι οι λογαριασμοί!

ΔΗΛΑΔΗ μετράμε… αντίστροφα; Ήρθε η ώρα να βγούμε μετά από 8 χρόνια από το μνημόνιο; Τα μνημόνια; Από αύριο κρατάμε…  φάρδους για τα χρηματα που…  δεν θα έχουμε;

ΚΙ ΟΜΩΣ δεν αλλάζει τίποτα! Απολύτως τίποτα. Όχι μόνο για τα εισοδήματά μας, αλλά και την καθημερινότητά μας. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση από τους πολιτικούς μας.

ΜΟΝΟ ο Ραγκούσης βλέπει… ιστορική έξοδο. Ήταν υπουργός όταν μας έβαλε ο ΓΑΠ λέτε να είναι υπουργός και στην… έξοδο; Μπορεί. Το πουλάει πάντως.

ΒΡΕ τον Φώτη τον Κουβέλη. Πάλι έπεσε μέσα στις… προβλέψεις του και μας λέει ότι ήταν… επόμενο να… απελευθερωθούν οι δυο στρατιωτικοί. Και στο Μάτι δεν έγινε κανένα λάθος! Τελικά ήμασταν πολύ… τυχεροί που δεν έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΝΑ ΗΤΑΝ μόνον ο Φώτης Κουβέλης; Και η Λυδία Κονιόρδου που δεν είδε βαναυσότητα πουθενά στο μουσείο; Μόνο… λαδάκι! Που τους βρήκαμε;

ΤΡΑΓΙΚΗ πραγματικά η είδηση του θανάτου του Γιώργου Μαραζάκη. Ένας νέος δικαστικός επιμελητής, αγαπητός σε όλους στο Ηράκλειο έφυγε τόσο ξαφνικά… Πολύ κρίμα.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ συνεχώς ακούμε άσχημες ειδήσεις. Πολύ άσχημες. Με νέους ανθρώπους…

ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ο εφοπλιστής. Σε σπίτι στο Σούνιο που ανήκει στον  Θανάση Μαρτίνο διαμένει τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την οικογένειά του, όπως αποκαλύπτει ο ιδιοκτήτης της κατοικίας.

ΚΑΙ ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος σημειώνει ότι «το σπίτι είναι 250 τ.μ., χτισμένο το 1965, απλό, χωρίς πολυτέλειες/πισίνα κ.λπ., σε ωραία παραθαλάσσια τοποθεσία του Σουνίου» και υπογραμμίζει ότι είναι μισθωμένο μέχρι το 2024 στον Κωνσταντίνο Γιώτη, ιδιοκτήτη της εταιρείας DHI.

ΔΗΛΑΔΗ επειδή σας βλέπω έτοιμους να γκρινιάξετε που έπρεπε να μένει ο Τσίπρας, ο πρωθυπουργός; Σε σκηνή στο Ροδάκινο; Καλά το κάνει. Αυτό που δεν έκανε καλά, ήταν ο λαϊκισμός των προηγούμενων ετών.

ΑΥΤΟ είναι το χτύπημα που ήξεραν ότι θα είναι και το τελειωτικό για τον Ερντογάν. Την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας σε τοπικό και ξένο νόμισμα υποβάθμισε η Standard & Poor’s.

ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ: Η αιτιολόγηση της υποβάθμισης του αξιόχρεου σε «σκουπίδια» αναφέρεται στην ακραία μεταβλητότητα της τουρκικής λίρας, ενώ προβλέπει ύφεση για το επόμενος έτος.

ΥΜΝΟΣ για τα κρασιά μας από τους Αμερικάνους. Τις ευκαιρίες για εξαγωγές και ανάπτυξη στον κλάδο του οίνου, δείχνουν σε εκτενής δημοσιεύματά τους οι New York Times. Μεταξύ αυτών και κρητικά! Χαρακτηριστική «τρίτη επιλογή» το 2016 Theon Dora από τον Γιάννη Στυλιανού. Μπράβο!

Ο… Επικρητικός

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει