Η ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ: Έρχεται καλύτερος Σεπτέμβριος

517

Ένα εξαιρετικά καλό Σεπτέμβρη περιμένουν οι άνθρωποι του τουρισμού στην Κρήτη, μετά την απρόσμενη μείωση που καταγράφηκε τον Ιούλιο, λόγω της καλοκαίριας στην Ευρώπη, του μουντιάλ αλλά και της ολικής επαναφοράς της Τουρκίας στην τουριστική αγορά.

“Δεν ειναι υπερβολικό να πούμε ότι ο Ιούλιος δεν ήταν σε καμία περίπτωση αυτός που περιμέναμε” σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης. Ο ίδιος, πάντως, είπε ότι ο Σεπτέμβριος θα έχει πολύ υψηλές πληρότητες.

“Περιμένουμε ότι τα ξενοδοχεία της Κρήτης τον Σεπτέμβριο θα είναι γεμάτα σε ποσοστό άνω του 85%” είπε στην “Π” ο πρόεδρος των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης.

Μιχάλης Βλατάκης - Νίκος Χαλκιαδάκης - Γιώργος Βαρδάκης

Πολύ κόσμο περιμένουν τον πρώτο  μήνα του Φθινοπώρου και οι ξενοδόχοι της Ιεράπετρας.

“Για εμάς εδώ η υψηλή σεζόν ουσιαστικά είναι ο Σεπτέμβριος” σημείωσε ο κ. Γιώργος Βαρδάκης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας.

Ο ίδιος τόνισε ότι μέχρι τώρα η κίνηση διαμορφώνεται στα περυσινά επίπεδα, ωστόσο οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής είναι μειωμένες σε σχέση με το 2017.

Η ζέστη κράτησε τους Γερμανούς στη χώρα τους

Εάν οι θερμοκρασίες στη βόρεια Ευρώπη δεν ήταν τόσο υψηλές αυτή τη χρονιά, σχεδόν τα τρία τέταρτα των Γερμανών θα έκαναν διακοπές στο εξωτερικό.

Αυτό δείχνει έρευνα της Eurojackpot – σύμφωνα με το TOrnos News – η οποία διενεργήθηκε από την YouGov Deutschland σε δείγμα 2.038 Γερμανών καταναλωτών, επιβεβαιώνοντας την εικόνα επιβράδυνσης των κρατήσεων τελευταίας στιγμής από μεγάλες αγορές της Ευρώπης για Μεσογειακούς προορισμούς που μεταφέρουν οι μεγάλοι Ευρωπαίοι τουρ οπερέιτορ αυτή τη χρονιά, καθώς το υψηλό θερμόμετρο στην Ευρώπη οδήγησε πολλούς να κάνουν διακοπές στην πατρίδα τους.

Το 42% των Γερμανών ονειρεύεται τον  γύρο του κόσμου και στις 7 Ηπείρους.

Το 55% φέτος πραγματοποιεί ταξιδιωτικές δαπάνες εντός της χώρας τους.

Μάλιστα, σχεδόν τα 2 τρίτα εξ αυτών δεν θα απομακρυνθούν από την οικία τους.

Εάν οι καιρικές συνθήκες στην πατρίδα τους δεν ήταν τόσο ευνοϊκές φέτος, το 70% των Γερμανών θα ταξίδευε στο εξωτερικό και το 41% σε χώρα εκτός Ευρώπης.

Όσον αφορά το είδος των διακοπών που επιθυμούν οι περισσότεροι Γερμανοί, σχεδόν οι μισοί δήλωσαν ότι θα έκαναν διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας στο εξωτερικό, έχοντας διάθεση να διευρύνουν τον προϋπολογισμό διακοπών.

Ακολουθούν οι διακοπές πολυτελείας στην κλασική τους μορφή, δηλαδή πολυτελές κατάλυμα, με τις προτιμήσεις αυτές να παρουσιάζουν αύξηση 45%.

Επίσης, το 43% τείνει να προτιμά διακοπές μαζί με αγαπημένα πρόσωπα.

Οι κάτοικοι της Βυρτεμβέργης τείνουν περισσότερο από τους υπόλοιπους Γερμανούς να προτιμούν διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας με το 57% να δηλώνει ότι θα διεύρυνε την περίοδο των διακοπών ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό που θα συνεπαγόταν.

Οι μισοί από τους κατοίκους της Θουριγγίας επιθυμούν να ταξιδέψουν εκτός Ευρώπης, όμως μόλις το 11% το κάνει.

Οι διακοπές με αγαπημένα πρόσωπα είναι ψηλά στις προτιμήσεις των κατοίκων της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας καθώς και για τους κατοίκους της Θουριγγίας.

Οι κάτοικοι της Βαυαρίας προτιμούν πολυτελή διαμονή, ενώ οι κάτοικοι της Έσσης ταξιδεύουν ανεξάρτητα όμως επίσης με προτίμηση στην πολυτέλεια.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει