ΠΟΤΕ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΕΒΑΝΣ: Τον άλλο μήνα παραδίδεται η Ίδης

915

Μέσα στο Σεπτέμβρη αναμένεται να ολοκληρωθεί η πλακόστρωση στην οδό Ίδης, η οποία θα παραδοθεί στην κυκλοφορία των πεζών. Την ίδια περίοδο θα «τρέξει» και η σκυροδέτηση στην οδό Δικαιοσύνης που προχωρούν ικανοποιητικά οι εργασίες ανάπλασης.

Το πλάνο της Λότζια προβλέπει ότι αφού απελευθερωθούν κυκλοφοριακά οι δύο αυτοί δρόμοι στη συνέχεια να ανοίξει και το μέτωπο της μικρής Έβανς, που είναι ο επόμενος στόχος στο πλαίσιο του μεγάλου έργου ανάπλασης που εξελίσσεται στο κέντρο της πόλης.

Αυτό τονίζει με δηλώσεις του στην «Π» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης ο οποίος αποτιμά θετικά την εξέλιξη των εργασιών που υλοποιούνται στην καρδιά της πόλης.

αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης
O κ. Γιάννης Αναστασάκης

«Συμπιέζουμε τον χρόνο εκτέλεσης εργασιών κατά δυόμιση μήνες, από τους πέντε που αρχικά είχε συμφωνηθεί στην οδό Δικαιοσύνης», τονίζει ο αντιδήμαρχος, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι θα πρέπει να αξιολογηθεί το γεγονός ότι παρά τις δυσκολίες που ανέκυψαν στην Ίδης,  οι εργασίες στην οδό Δικαιοσύνης προχωρούν με σαφώς πολύ καλύτερους ρυθμούς, και αυτό είναι ένα στοιχείο, το οποίο θα πρέπει να αξιολογηθεί και να το λάβουν υπόψη τους άπαντες.

Ο ίδιος εξηγεί ότι όταν θα έχει φτάσει χρονικά η Ίδης σε φάση ολοκλήρωσης σε ότι αφορά στην επίστρωση των υλικών που η μελέτη του έργου ανάπλασης προβλέπει, τότε θα έχει τελειώσει και όλη η προετοιμασία για τη σκυροδέτηση της Δικαιοσύνης. Έτσι, αφού τα συνεργεία έχουν ολοκληρώσει την πλακόστρωση της Ίδης, αμέσως μετά θα πιάσουν δουλειά και στη Δικαιοσύνης όπου ο ίδιος υπογραμμίζει ότι οι εργασίες “τρέχουν” πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε συμφωνηθεί.

Όπως είναι γνωστό, αποκλεισμένη παραμένει η οδός Χατζημιχάλη Γιάνναρη, καθώς προχωρούν οι εργασίες υπογειοποίησης της ΔΕΗ, που έχει ανακοινωθεί ότι απαιτείται ένα δίμηνο για να ολοκληρωθούν.

Ωστόσο καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει σε σχέση με τη στάθμευση των μηχανών, που σήμερα διευκολύνονται στον συγκεκριμένο δρόμο που αποφόρτιζε σε σημαντικό βαθμό  το οξύτατο πρόβλημα των δίκυκλων. Πρόκειται για ένα σοβαρότατο πρόβλημα, το οποίο αναδεικνύεται με αφορμή τα έργα στο κέντρο της πόλης, όπου δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τη στάθμευση των μηχανών.

Με εξαίρεση ένα ασφυκτικά μικρό πάρκιγκ δίτροχων οχημάτων στην οδό Βουρβάχων, ο Δήμος δεν έχει δρομολογήσει καμία απολύτως λύση, γεγονός που ταλαιπωρεί καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να προσεγγίσουν το κέντρο της πόλης με τις μηχανές τους.

Ο  αρχικός σχεδιασμός για την αξιοποίησης της έκτασης (δίπλα στο πρώην λούνα πάρκ) απέναντι από το άγαλμα του Βενιζέλου, όπως αποδείχτηκε στην πορεία, δεν είναι επιλέξιμη λύση, καθώς υπάρχει βέτο του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου σε σχέση με τη στάθμευση περιμετρικά των τειχών.

Στους σχεδιασμούς της Λότζια είναι σε πρώτη φάση, αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες υπογειοποίησης των δικτύων της ΔΕΗ στην οδό Χ.Γιάνναρη, να αντιμετωπισθεί κάθε εκκρεμότητα που υπάρχει σε σχέση με την Ίδης και τη Δικαιοσύνης.  Αφού λυθούν όλα τα ανοικτά ζητήματα που σήμερα υπάρχουν και δοθούν οι δρόμοι σε κυκλοφορία, τότε θα ανοίξει και το μεγάλο κεφάλαιο των εργασιών ανάπλασης στη μικρή Έβανς, που αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της μεγάλης παρέμβασης – ανάπλασης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει