επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

180

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλό ΠΣΚ. Με τον περισσότερο κόσμο να είναι ακόμα σε διακοπές και φυσικά σε mood Δεκαπενταύγουστου.

ΑΝ ΠΑΜΕ κάποια χρόνια πίσω, σίγουρα πάνω από 20 (ίσως και 30), ετούτες οι μέρες θα ήταν διαφορετικές και θα τις περνάγαμε στα αμπέλια!

ΘΕΡΟΣ, τρύγος, πόλεμος, ήταν το τρίπτυχο των αλήστου μνήμης εποχών και διηγώντας τις να κλαις. Τώρα, όχι σταφύλι, ούτε κουρμούλα που λέει ο λόγος δεν έχει απομείνει.

ΓΛΥΚΑΘΗΚΑΜΕ με τις επιδοτήσεις (ξεριζωμού των αμπελώνων) και τώρα δεν έχουμε ρόγα να βάλουμε στο στόμα μας.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και σώζονται ακόμα κάποιοι αμπελουργοί, αλλά σε κάθε περίπτωση η παραγωγή έχει πέσει στο ελάχιστο και γίνεται κάτω από δύσκολες και πολλές φορές αντίξοες συνθήκες.

ΣΤΙΣ 31 Αυγούστου βγαίνει η λυπητερή του νέου ΕΝΦΙΑ. Αυτού που θα καταργούσε η παρούσα κυβέρνηση άμα τη αναλήψει την εξουσία.

ΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ όχι μόνο δεν κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ, αλλά εφηύρε και άλλους φόρους. Είναι δε τόσο εθισμένη με τους φόρους που προκειμένου να επιβιώσει είναι ικανή να μας επιβάλει ακόμα και τον… εωσ-φόρο!

ΘΥΜΑΣΤΕ το κοριτσάκι με τα υπέροχα μάτια που έκλεψε την παράσταση στην τελετή λήξης της Ολυμπιάδας του 2004 στην Αθήνα; Δεκατέσσερα χρόνια μετά είναι βιολόγος και σωστός κορίτσαρος.

ΜΑΛΙΣΤΑ, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που η ίδια έχει αναρτήσει, ζει τον έρωτά της με τον γνωστό τηλεμάγειρα Άκη Πετρετζίκη. Βρε πως την… έψησε ο μπαγάσας!

ΔΥΟ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ και μία ομπρέλα κάνουν στη Μύκονο μέχρι και 150 ευρώ. Όχι για να τις αγοράσεις, αλλά να τις ενοικιάσεις για λίγες ώρες στις γκλαμουράτες πλαζ του νησιού. Είναι λίγο αλμυρές, δεν λέω, αλλά κάνεις και λεζάντα.

ΤΕΛΙΚΑ ήταν κουτσομπολιό και μάλιστα της κακιάς ώρας. Ο Λυκουρέζος με την Καλογρίδη δεν χώρισαν ποτέ. Αδιάψευστος μάρτυρας ο φωτογραφικός φακός που τους συνέλαβε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου να γευματίζουν στο Κολωνάκι.

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ τον βρίσκω τον Βασίλη Λεβέντη. Και δεν πιστεύω ότι ο Τσίπρας έκανε τέτοιο παζάρι. Πήραμε, ισχυρίζεται ο Λεβέντης, τους δύο στρατιωτικούς και δώσαμε τη Θράκη! Είναι ποτέ δυνατόν;

Ο… Επικρητικός

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει