ΜΕΤΑ ΤΙΣ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: Εκτιμήσεις για τις βάσεις των σχολών

381

Από τις 24 εως τέλη Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής και τα ονόματα των επιτυχόντων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το 2018.

Ωστόσο,  αναλυτές εκτιμούν  πτώση των βάσεων στις ιατρικές και τις δημοφιλείς πολυτεχνικές σχολές, «εκτόξευση» προς τα πάνω στα παιδαγωγικά τμήματα.

Οι εκτιμήσεις βασίζονται στα στατιστικά από τις βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων, τις προτιμήσεις των υποψηφίων στα μηχανογραφικά τους δελτία, τις αυξομειώσεις στους αριθμούς των εισακτέων ανά σχολή και τις συγκρίσεις όλων αυτών των δεδομένων με τα αντίστοιχα περσινά, με βάση τα στατιστικά.

«Ο άγνωστος χ των νέων Παιδαγωγικών», το νέο Πανεπιστήμιο Αττικής, οι συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ και οι δύο ανώτατες σχολές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι αλλαγές που εντείνουν την αγωνία των παιδιών.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ο αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα ανέλθει σε 74.692 (από 70.726 πέρυσι), δηλαδή οι θέσεις θα είναι κατά 3.966 περισσότερες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μειωμένος κατά περίπου 2.000 είναι ο αριθμός των υποψηφίων των ΕΠΑΛ παρά την πριμοδότηση για εισαγωγή σε ΑΕΙ σε ποσοστό 5 του αριθμού εισακτέων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει