“Εφυγε” ο π. δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας, σήμερα η κηδεία

276

Τον πρώην δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Κωνσταντίνο Κοκολάκη, που “έφυγε” χθες από τη ζωή, αποχαιρετούν σήμερα συγγενείς, φίλοι, και η τοπική κοινωνία. Στις  3.00 το μεσημέρι θα τελεστεί νεκρώσιμη ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας.

Ο Κωνσταντίνος Κοκολάκης υπήρξε από τους μακροβιότερους αυτοδιοικητικούς του νομού Ηρακλείου, συμπληρώνοντας στο βιογραφικό του 36 χρόνια προσφοράς.  Γεννήθηκε το 1950 στην Αγία Βαρβάρα, και ήταν γιος του Μιχαήλου, τέως κοινοτάρχη, και της Αμαλίας Κοκολάκη.

Το 1978 εκλέχτηκε για πρώτη φορά πρόεδρος στην κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας, σε ηλικία μόλις 28 ετών. Κέρδισε πολύ γρήγορα την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του και έλαβε την τιμητική ψήφο σε έξι εκλογικές αναμετρήσεις ως πρόεδρος και δήμαρχος.

Το 1998 εκλέχτηκε δήμαρχος στον Καποδιστριακό Δήμο Αγίας Βαρβάρας, όπου επανεκλέγηκε το έτος 2002. Συνολικά, μέχρι και το 2014 υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση 36 συναπτά έτη, αφήνοντας μεγάλο έργο στην περιοχή που τον εμπιστεύτηκε.

Στην επαγγελματική του ζωή ανοίχτηκε σε πρωτοποριακές και καινοτόμες, για την περιοχή, επιχειρήσεις, τόσο εντός όσο και εκτός Κρήτης. Ήταν παντρεμένος με την Παπαδάκη Κλεάνθη του Ιωάννη, με την οποία απέκτησε δύο γιούς, τον Μιχάλη και τον Γιάννη, οι οποίοι συνεχίζουν και επεκτείνουν επάξια τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει