επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

135

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και χρόνια πολλά σε όσους και όσες γιόρταζαν χθες, ανήμερα της Παναγίας, αλλά και σε αυτούς που γιορτάζουν σήμερα: τον Αλκιβιάδη, τον Σαράντη και τον Διομήδη.

Η ΠΑΝΑΓΙΑ το έκανε το θαύμα της και μην έχουμε παράπονο. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν για 167 ημέρες στις φυλακές της Ανδριανούπολης αφέθηκαν ελεύθεροι και γύρισαν χθες τα ξημερώματα στην πατρίδα.

Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ βέβαια δεν είχε άλλα περιθώρια να τους κρατά αδίκως στη φυλακή. Έχει και τα προβλήματα με την Αμερική και ίσως ήθελε να στείλει ένα μήνυμα (καλής θέλησης) προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία και λόγω της στάσης του έχει χάσει πολλά ερείσματα.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον συνεχίζει να βρίσκεται σε κατ’ οίκον κράτηση, καθώς τουρκικό δικαστήριο δεν έκανε δεχτό το αίτημά του για απελευθέρωση.

ΠΟΥ ΘΑ πάει όμως; Οι δασμοί των ΗΠΑ στην Τουρκία θα κάμψουν την αντίσταση της γείτονος και ας επέβαλε και αυτή δασμούς (έως και 140%) στα αμερικανικά προϊόντα  εισαγωγής!

ΤΟ ΟΤΙ πέρασε ο Δεκαπενταύγουστος δε σημαίνει ότι τελειώνει και το καλοκαίρι! Κάποιων οι άδειες ξεκινούν σήμερα και μπροστά έχει ακόμα πολλές ζέστες.

ΠΑΝΤΩΣ τα στομάχια σας δεν τα βλέπω καλά. Πολύ φαγητό, περισσότερο ποτό και η κραιπάλη του Δεκαπενταύγουστου άφησαν τα σημάδια τους. Παιδιά καιρός για αποτοξίνωση, διότι στις παραλίες θα ξαναβγείτε…

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ πάντως είναι ότι μετά τον Δεκαπενταύγουστο αραιώνουν τα γλέντια και τα πανηγύρια. Καιρός να ηρεμήσουν λοιπόν και τα γλεντισμένα κορμιά.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η τραγωδία της Γένοβας με την κατάρρευση της γέφυρας Μόντρι, που μέχρι τώρα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 38 ανθρώπους. Madonna mia!

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ τα σπουδαία. Η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια- για καθαρή έξοδο επιμένει η κυβέρνηση- και απευθύνεται ξανά στις αγορές.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και η κυβέρνηση που είναι σε δυσχερή θέση λόγω της εθνικής τραγωδίας, θα θελήσει να επωφεληθεί της συγκυρίας σε μια προσπάθεια αναστροφής του κλίματος.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ τόσο η αντιπολίτευση αλλά και πολλοί από εξωτερικό μεριά κάνουν λόγο για έξοδο με αστερίσκους και υποστηρίζουν ότι αργά ή γρήγορα η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να μπει σε νέα μνημόνια.

Ο… Επικρητικός

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει