“Δελφίνοι” και δελφινάκια…

121

Τα δημοσιεύματα που προετοιμάζουν το εκλογικό έδαφος των εν δυνάμει υποψηφίων σε εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές πυκνώνουν, έτσι για να  βλέπουν και τις αντιδράσεις του επίσης εν δυνάμει εκλογικού σώματος!!! «Δελφίνοι» και «δελφινάκια» κάνουν μετρήσεις δημοφιλίας ή ασκήσεις εκβιασμού στους «προϊσταμένους» τους, την ίδια ώρα που τα προβλήματα τρέχουν και δεν περιμένουν κανέναν.

Υπάρχουν οι «σίγουροι» υποψήφιοι, οι «πιθανοί» και οι «εκπλήξεις» των κομμάτων αφού ψάχνουν κυρίως… τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές, δημοσιο- γράφους  κλπ, ενώ στ’ αυτοδιοικητικά τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο καθότι η «προσφορά» υπερβαίνει τη «ζήτηση» και δε λείπουν και οι ενδοπαραταξιακές ίντριγκες, αν κρίνουμε απ’ τα δημοσιεύματα του Τύπου στο Νησί.

Καλοί και «άξιοι» όλοι τους, και οι νυν και οι τέως και οι μέλλοντες εκπρόσωποί μας, αλλά επειδή το «λιβανιστήρι» ίσως περισσεύει, ας μας επιτραπεί να κάνουμε μια πιο «ουδέτερη» αποτίμηση, όχι ως  κομματικά στελέχη, αλλά ως πολίτες που εξουσιοδοτούμε ανά τακτά διαστήματα κάποιους συμπολίτες μας για να κάνουν τη ζωή μας ποιοτικότερη.

Για να μην «ξεγελιούνται» άπαντες λοιπόν, αλλά και χωρίς πρόθεση «μηδενισμού» των όποιων έργων έγιναν στην Κρήτη, οι «εκπρόσωποί» μας για σαράντα και πλέον χρόνια δεν αξιώθηκαν να δημιουργήσουν εκείνες τις υποδομές – πολλές φορές στοιχειώδεις- για να μπορέσει η Κρήτη να ανταποκριθεί στη θέση και τον ρόλο της.

Ερίζουμε ακόμα για το θέμα του αεροδρομίου του Ηρακλείου, όταν οι ανάγκες είναι φοβερές, ο ΒΟΑΚ είναι συμβεβλημένος με τον… Χάρο αυτοπροσώπως, τα επαρχιακά οδικά δίκτυα είναι σε κατάσταση τραγική, το πρόβλημα της λειψυδρίας ακόμα και στα αστικά κέντρα είναι τέτοιο που καθιστά το βίο… αβίωτο, η διαχείριση και διακίνηση των αγροτικών προϊόντων σταθερά προβληματική, ενώ το πελατειακό σύστημα σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο καλά κρατεί και ανατροφοδοτείται από συμπαγείς «εφεδρείες» κομμάτων, παρατάξεων, αλλά και ισχυρών παραγόντων του Νησιού.

Ένα νησί με τέτοια δυναμική σε όλα τα επίπεδα δεν μπορεί να παραπαίει στον αστερισμό της τουριστικής μπίζνας της… «γουρούνας» και να κάνουν οι μητροπόλεις δεήσεις για το αν θα βρέξει το χειμώνα για να πίνουμε νερό το καλοκαίρι, ή αν τα πρωτοβρόχια θα βρουν τα φρεάτια φραγμένα ή όχι.

Αγαπητοί «υποψήφιοι» εν ενεργεία και εν δυνάμει, αυτά που έγιναν δεκαετίες τώρα είναι πολύ λιγότερα από εκείνα που δεν έγιναν και που οφείλατε να κάνετε! Επειδή σε λίγο καιρό θα μπούμε σε προεκλογική περίοδο και οι καταχωρήσεις σας θα είναι χορηγούμενες, μην αυταπατάστε για το «έργο» σας στο Νησί.

Δυστυχώς είναι κατώτερο των προσδοκιών, αλλά κυρίως των αναγκών που έχει το Νησί. Πόσο ενδιαφέρει τον μέσο πολίτη η κομματική ίντριγκα ή η ενδοπαραταξιακή επιβολή κάποιων έναντι άλλων; Μας είναι παντελώς αδιάφορο! Κάποτε τους έλεγαν «δελφίνους» σήμερα μπορούμε να τους πούμε και «ψώνια»!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει