Θορυβημένοι με τις «γουρούνες» οι Βρετανοί πράκτορες

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ 19ΧΡΟΝΟ ΘΥΜΑ ΣΤΑ ΜΑΛΙΑ

660

Έρχονται για διακοπές στην Κρήτη και σε άλλες τουριστικές περιοχές της Ελλάδος, νοικιάζουν «γουρούνες» και μηχανές και σκοτώνονται ή τραυματίζονται στους δρόμους.

Ο σύνδεσμος  Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων δεν κρύβει την ανησυχία του για την κατάσταση αυτή και προειδοποιεί τους νεαρούς Βρετανούς να είναι προσεκτικοί. Όπως υπογραμμίζεται μόνο πέρυσι δηλώθηκαν 36 τροχαία με τετρακίνητα ποδήλατα και επτά ατυχήματα με μοτοποδήλατα.

Φέτος τα τροχαία που έχουν καταγραφεί είναι επτά, διατυπώνονται όμως υποψίες ότι ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος καθώς εκτιμάται ότι  πολλά ατυχήματα δεν έχουν αναφερθεί.

Ο 19χρονος Βρετανός Kieran Roche
Ο 19χρονος Βρετανός Kieran Roche

Η Nikka White, διευθύντρια του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων , δήλωσε: «Κάθε χρόνο οι άνθρωποι υφίστανται σοβαρούς τραυματισμούς μετά την ενοικίαση μοτοποδηλάτων ή τετράτροχων κατά τη διάρκεια διακοπών.

Πολλοί έχουν ελάχιστη εμπειρία χρήσης αυτών των οχημάτων και δεν είναι εξοικειωμένοι με τους τοπικούς δρόμους και τα πρότυπα οδήγησης».

19χρονος σκοτώθηκε στα Μάλια

Οι προειδοποιήσεις αυτές φιλοξενούνται σε πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου Kieran Roche από το Σουίντον, ο οποίος σκοτώθηκε στα Μάλια,  τον Ιούλιο.

Ο άτυχος νέος, όπως αναφέρεται, εργαζόταν για την εταιρεία  Κάλβιν Κλάϊν σε outlet.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια και στους φίλους του.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, οι γονείς του ταξίδεψαν στην Κρήτη προκειμένου να διευθετήσουν τα διαδικαστικά για τη μεταφορά της σορούς του παιδιού τους στην πατρίδα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει