επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

167

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και χρόνια πολλά. Το Πάσχα του καλοκαιριού έφτασε, και αύριο γιορτάζουμε τη Χάρη της Παναγίας. Της Μητέρας όλου του κόσμου.

ΧΑΡΕΣ και πανηγύρια σε όλη την ενδοχώρα της Κρήτης, όπου διάσπαρτοι ναοί και μοναστήρια είναι αφιερωμένα στην Παναγία.

ΟΥΡΕΣ ΠΙΣΤΩΝ συρρέουν να προσκυνήσουν στη Χάρη της, ν’ ανάψουν ένα κερί και να Της ζητήσουν να βάλει και αυτή το χέρι Της. Διότι αν η Παναγία δεν βάλει το χέρι Της τα πράγματα θα γίνουν ακόμα δυσκολότερα.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ το προσκύνημα, τα γλέντια και τα πανηγύρια που αυτό το διήμερο έχουν την τιμητική τους. Το ένα ποτηράκι παραπάνω ας το θεωρήσουμε δεδομένο, αλλά ας κάνουμε πράξη και το μότο του Λευτέρη: «πίνω και δεν οδηγώ, οδηγώ και δεν πίνω» για να γυρίσουμε σώοι στα σπίτια μας.

ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ στις κατσουνιές, τούδε και εξής που η περίοδος είναι μακρά προεκλογική. Και όπως διαβάζω στο Cretalive το πρώτο… αίμα χύθηκε ήδη στα βόρεια παράλια του Ηρακλείου και μάλιστα μεταξύ συγγενών!

ΑΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ τον Σταθάκη, οι κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων, τουλάχιστον σε Αττική μεριά, ξεκινούν σύντομα. Βέβαια η γενικότερη οκνηρία του υπουργού μάς βάζει σε σκέψεις. Άμα όμως λέει ο Φάμελος ότι οι μπουλντόζες μπαίνουν τέλη Αυγούστου, δεν έχουμε λόγο να μην τους πιστέψουμε. Ή μήπως έχουμε;

ΝΑ ΔΟΥΜΕ τι θα γίνει φυσικά και με τα 280 ανεκτέλεστα πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχει στα συρτάρια της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης εν αναμονή της εξεύρεσης κονδυλίων για τις εργολαβίες.

Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ χρεοκόπησε, αλλά δεν θέλει να το παραδεχτεί. Στους ιθαγενείς  του λέει ότι πρόκειται για σκευωρία και πόλεμο συμφερόντων, που επιβουλεύονται την Τουρκία. Μάλιστα για να σταματήσει το κακό επιστρατεύει τους δικαστές και τη λογοκρισία στα κανονικά και τα social media.

ΚΑΠΟΙΟΙ δεν φαίνεται να έμαθαν από το πάλαι ποτέ γνωστό και ανατρεπτικό σύνθημα για το… Αιγαίο που ανήκει στα ψάρια του! Γι’ αυτό και δίνουμε ακόμα μεγάλη σημασία, όταν οι Τούρκοι ψαρεύουν στα νερά μας ή εμείς ψαρεύουμε στα δικά τους. Και λέμε ιστορίες για πυροβολισμούς κατά ριπάς, παρενοχλήσεις, εμβολισμούς… γοργόνες και μάγκες και ουκ έστιν αριθμός υπερβολές ψαράδων!

Ο… Επικρητικός

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει