Επέστρεψε νικήτρια από το Βερολίνο

Η ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΛΙΜΠΑΣΑΚΗ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

148

Τα δύο τελευταία ελληνικά μετάλλια από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου, επέστρεψαν χθες το απόγευμα στην Αθήνα. Η Μαρία Μπελιμπασάκη, ο Δημήτρης Τσιάμης και τα άλλα μέλη της αποστολής ήταν γεμάτοι από ικανοποίηση για τα συνολικά αποτελέσματα.

Καταβεβλημένη και με ένα μπούκωμα να την ταλαιπωρεί, η ασημένια πρωταθλήτρια των 400 μ., η κορυφαία Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα, δήλωσε: «Για εμένα είναι σαν να νίκησα. Αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένη από την παρουσία μου στη διοργάνωση», είπε η Μπελιμπασάκη και αναφέρθηκε στον επόμενο στόχο της: «Βασικό μέλημα είναι γίνει καλά ο αχίλλειος.

Από εκεί και πέρα, ο στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου του 2019».

Η Κρητικιά πρωταθλήτρια δεν ξέχασε και τον συναθλητή της Άρη Δρίτσα, τον έφηβο αθλητή, που ήταν το «ζευγάρι» της στην προπόνηση. «Τελείωνε τους αγώνες του και ερχόταν προπόνηση μόνο για να με βοηθήσει. Νομίζω πως η συμβολή του στην επιτυχία ήταν μεγάλη. Είναι καθοριστικό στην προπόνηση των 400 μ. να έχεις κάποιον να σε τραβάει στα κομμάτια».

Ενθουσιασμένος αλλά και προσγειωμένος παρουσιάστηκε ο Δημήτρης Τσιάμης.  «Όσο νιώθω καλά, θα συνεχίσω να κάνω αγώνες και να κυνηγάω τα 17 μέτρα. Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό το μετάλλιο, έστω κι αν ξέρω πως το επίπεδο του τελικού δεν ήταν υψηλό», είπε ο 36χρονος άλτης, ο οποίος όχι μόνο δεν σκέφτεται να σταματήσει, αλλά θέλει να δώσει συνέχεια στη φετινή παρουσία.

O εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας σχολίασε για τη γενική παρουσία της ελληνικής αποστολής:

«Στο Βερολίνο είχαμε την κορύφωση μιας χρονιάς, στην οποία ο προγραμματισμός μας υλοποιήθηκε στο ακέραιο. Η ομοσπονδία έχει ένα εργαλείο, τον σχεδιασμό, ο οποίος προσαρμόζεται και εξελίσσεται ανάλογα με τις επιταγές της προπονητικής επιστήμης.

Παράλληλα, διαθέτουμε περίπου 500 προπονητές που δουλεύουν στην επαρχία με πενιχρά εισοδήματα και με δύσκολες συνθήκες. Θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί ξέρω τον κόπο και την αγωνία τους μέχρι να αναδείξουν έναν αθλητή. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τα σωματεία γιατί χωρίς αυτά δεν θα ήταν δυνατές όλες αυτές οι επιτυχίες».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει