Ο “κρητικός τρύγος” στο Creta Maris

6.407

Για 6η συνεχόμενη χρονιά το Creta Maris Beach Resort διοργάνωσε την ξεχωριστή, ετήσια δράση του “Κρητικού Τρύγου”, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «We do local» στην οποία συμμετείχαν με ενθουσιασμό οι ξένοι επισκέπτες.

Στόχος της δράσης ήταν η μύηση των επισκεπτών στις τοπικές παραδόσεις και τον κρητικό τρόπο ζωής, καθώς και η προβολή του κρητικού αμπελώνα και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του. Με αφετηρία το αμπέλι του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά, αλλά και να μετάσχουν σε όλες τις παραδοσιακές κρητικές εργασίες.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες, αφού μάζεψαν τα σταφύλια (τρυγητός), τα μετέφεραν, φορτωμένα σε γαϊδουράκι, στον χώρο του πατητηριού, όπου τα πάτησαν για την παραγωγή του μούστου. Έπειτα, παρακολούθησαν από κοντά την απόσταξη (μαζί με τα στράφυλα) για την παραγωγή ρακής, ενώ γεύτηκαν την παραδοσιακή συνταγή της μουσταλευριάς, με την υπόκρουση μουσικής και τη συνοδεία χορού και τοπικών κερασμάτων.

Στη δράση του “Κρητικού Τρύγου” συμμετείχαν πολλοί ξένοι επισκέπτες του ξενοδοχείου, οι οποίοι έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για τον τοπικό τρόπο ζωής, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Κρήτης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει