επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

159

ΚΑΛΗΜΕΡΑ εκδρομείς, μουσαφιραίοι μα και όλοι εσείς που απαρτίζετε τις φυλές του Δεκαπενταύγουστου.

ΠΡΟΠΑΡΑΜΟΝΗ της μεγάλης γιορτής σήμερα και το Πάσχα του καλοκαιριού είναι προ των πυλών. Η θερμοκρασία ανεβαίνει, τα μελτέμια πέφτουν και η μισή Ελλάδα στις παραλίες αναστενάζει.

Η ΑΛΛΗ μισή κάνει σχέδια για τα γλέντια και τα πανηγύρια του διημέρου, που λαμβάνουν χώρα μέχρι και στο τελευταίο χωριό της κρητικής ενδοχώρας.

ΕΝ ΕΙΡΗΝΗ γλεντήστε αύριο και μεθαύριο και δεν είναι ανάγκη μέρες που είναι να τσακώνεστε εσείς οι πολιτιστικοί σύλλογοι για τις καρέκλες και για το ποιος θα κάνει το καλύτερο γλέντι…

ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ οι χοροί… Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Βερολίνο τέλειωσε, μα τα μετάλλια μένουν και ό,τι γράφει δεν ξεγράφει.

ΕΤΣΙ «ΕΓΡΑΨΕ» και το πανελλήνιο ρεκόρ στα 400 μέτρα  η δικιά μας Μαρία Μπελιμπασάκη. Η αθλήτρια από τη Σητεία έχασε το χρυσό μετάλλιο για 4 δέκατα του δευτερολέπτου, αλλά κέρδισε πολλά περισσότερα.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ χαιρέτησε τα μετάλλια των Ελλήνων αθλητών, αλλά δεν μπορεί να είναι το ίδιο καλή ειδικά με την… αυθαιρεσία. Και για να μην μπερδεύεστε, αυθαιρεσία είναι μόνο του παρελθόντος- προ ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή- και θα τύχει μηδενικής ανοχής.

ΠΑΝΤΩΣ η κυβέρνηση θα τη βρει την άκρη με τα αίτια των πυρκαγιών, γι’ αυτό και συγκρότησε επιτροπή διεθνούς κύρους για να διερευνήσει τα γεγονότα. Τώρα αν επικεφαλής της επιτροπής είναι καθηγητής του οποίου η εκπεφρασμένη άποψη για την τραγωδία είναι ότι φταίνε η κλιματική αλλαγή και τα αυθαίρετα, που ταυτίζεται πλήρως με το αφήγημα του Μαξίμου, ας θεωρηθεί τυχαίο γεγονός.

ΕΞΑΛΛΟΥ σε τούτη την κυβέρνηση δεν χωράνε σενάρια συνωμοσίας, πλην αυτών που η αντιπολίτευση με τα συνεταιράκια της επεξεργάζονται για να πλήξουν την κυβέρνηση.

Ο ΚΟΤΖΙΑΣ επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα έχει εξωτερική πολιτική και ας είναι τυφλοσούρτης. Ο υπουργός έδωσε τον ορισμό της εξωτερικής πολιτικής σημειώνοντας: ρεαλισμός, θάρρος, ιδέες, αντίσταση.

ΣΑ ΝΑ λέμε δηλαδή… τυρί, ρύζι, καφές, γάλα, Καμπάς!

Ο… Επικρητικός

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει