ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

525

Σ’ εκλογική ετοιμότητα ο Κυριάκος

Εκλογικά έτοιμους θέλει τους υποψηφίους του σε όλη την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού θεωρεί πως η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης τον άλλο μήνα ίσως αποτελέσει ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον Αλέξη Τσίπρα.

Παρά το γεγονός πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει δείξει «πολιτική ανοσία» σε ζητήματα που θα είχαν ρίξει άλλες κυβερνήσεις, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θέλει τα στελέχη του έτοιμα, γνωρίζοντας το κλίμα που υπάρχει στη Μακεδονία. Εκτίμησή του είναι πως ίσως η φετινή Δ.Ε.Θ. αποτελέσει το «Βατερλώ» της κυβέρνησης, οπότε θέλει να είναι απόλυτα έτοιμος.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κινητικότητα που υπάρχει στο Ηράκλειο είναι τεράστια, με πολλούς υποψηφίους να έχουν «κλειδώσει» ήδη και να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή είτε με το περιβάλλον Μητσοτάκη, είτε με τον ίδιο τον πρόεδρο με το … Skype πολλές φορές να παίρνει φωτιά. Η πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να πάρει πρωτιά σε όλη την Κρήτη φαίνεται αρκετά δύσκολος στόχος προς επίτευξη, με τους επιτελείς της Πειραιώς να γράφουν και να σβήνουν διαρκώς.

 

Μανώλης Κεφαλογιάννης

Τι θα κάνει ο Κεφαλογιάννης;

Με βάση τα δεδομένα, ο βασικός κορμός του ψηφοδελτίου θα είναι ίδιος, με τον γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη να διεκδικεί τη μάχη του σταυρού στον νομό του.

Εκτός από αυτόν, δεδομένες θεωρούνται ακόμα οι υποψηφιότητες του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Γρηγόρη Πασπάτη, του πρώην βουλευτή και συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μάξιμου Σενετάκη, και του πολιτευτή Γιώργου Ματαλλιωτάκη.

Συζητήσεις έχουν αρχίσει να γίνονται το τελευταίο διάστημα και για τον Μανώλη Κεφαλογιάννη με αφορμή και τις αλλεπάλληλες συναντήσεις με τοπικούς φορείς, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι ίσως θελήσει να διεκδικήσει ξανά μια έδρα στο Ηράκλειο.

 

Στον προθάλαμο του ψηφοδελτίου

Εκτός όμως από τους «κλασικούς παίκτες» που έχουν αναπτύξει και ιδιαίτερη δυναμική, υπάρχουν κι άλλα στελέχη που σκέφτονται ή είναι έτοιμα για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας τοπικά. Ανάμεσα σε αυτούς θεωρείται πως έχει «κλειδώσει» ο δερματολόγος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχανών Αστερουσίων, Γιώργος Επιτροπάκης. Ο μηχανικός και αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Αναστασάκης θεωρείται ότι ενδεχομένως να σκεφτεί το ενδεχόμενο καθόδου, αν και ο ίδιος είχε πει πρόσφατα ερωτηθείς για τη Λότζια ότι το πολιτικό του μέλλον μπορεί να περιμένει. Ονόματα επίσης όπως του Γιάννη Δεικτάκη, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Χάρη Βαβουρανάκη, του Γρηγόρη Ροκαδάκη και του Ζαχαρία Κεφαλογιάννη βρίσκονται στην ατζέντα της παράταξης.

 

Τα εύσημα στον Σταύρο Αρναουτάκη απένειμαν ο μητροπολίτης Σελήνου και Κισσάμου κ. Αμφιλόχιος, καθώς και ο δήμαρχος της περιοχής Θοδωρής Σταθάκης, κατά τα εγκαίνια του 11ου φεστιβάλ «Κισσαμίτικης Κουλτούρας».

Τα εύσημα και μια… Κρήτη στον Αρναουτάκη

Τα εύσημα στον Σταύρο Αρναουτάκη απένειμαν ο μητροπολίτης Σελήνου και Κισσάμου κ. Αμφιλόχιος, καθώς και ο δήμαρχος της περιοχής Θοδωρής Σταθάκης, κατά τα εγκαίνια του 11ου φεστιβάλ «Κισσαμίτικης Κουλτούρας».

Οι δυο τους εξύμνησαν τον περιφερειάρχη για τη συμβολή του στον συγκρητισμό, στα θέματα τοπικής ανάπτυξης και για την ανυποχώρητη θέση του περί ενιαίου ΒΟΑΚ από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία. Μάλιστα ο δήμαρχος σε μια συμβολική κίνηση χάρισε στον κ. Αρναουτάκη σε ξυλόγλυπτο έργο την “ΚΡΗΤΗ”.

 

@patris
Μας εκουζούλανε η Μπελιμπασάκη. Δε φτάνει τα αγλάκι που ’ριξε για να πάρει το ασημένιο μετάλλιο, μα ερίξαμε και μεις κλάμα από τα λόγια του Μαριού στην ΕΡΤ…
Stiakos

 

Η Αθηνά και οι άλλες…

Το «μεγάλο παιχνίδι» είναι στις γυναίκες για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Ηράκλειο. Η Αθηνά Σπανάκη έχει ακουστεί κατ’ επανάληψη για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Όμως ο Κ. Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει στα στελέχη του κόμματος ότι δεν θέλει να στηριχθεί σε μία μόνο γυναικεία υποψηφιότητα κι επιθυμεί το Ηράκλειο να έχει τουλάχιστον τρεις ισχυρές γυναίκες στο “γαλάζιο” ψηφοδέλτιο, οι οποίες θα μπορέσουν να φέρουν μεγάλο αριθμό ψήφων στην παράταξη, αλλά και να αλλάξουν τους συσχετισμούς. Όπως γίνεται αντιληπτό, το συγκεκριμένο σενάριο δεν είναι καθόλου εύκολο για το «ανδροκρατούμενο» Ηράκλειο της Νέας Δημοκρατίας, οπότε εκεί είναι πολύ πιθανό να περιμένουμε εκπλήξεις.

 

εκπληκτική εμφάνιση της Μαρίας Μπελιμπασάκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.

Μια μαντινάδα για τη Μαρία

Όταν ένας Κρητικός θέλει να απευθυνθεί σε Κρητικιά, τότε μια μαντινάδα είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή. Ιδιαίτερα έπειτα από την εκπληκτική εμφάνιση της Μαρίας Μπελιμπασάκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. Ετσι, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανάρτησε στο Twitter μια μαντινάδα για την Κρητικιά που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 400 μ., καταρρίπτοντας παράλληλα το πανελλήνιο ρεκόρ. «Ετρεξες σαν τον άνεμο του Λασιθιού νεράιδα κι έκανες υπερήφανη την πληγωμένη Ελλάδα» έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

 

Το συγκινητικό μήνυμα

Ο αθλητισμός γενικότερα προσφέρει συγκινήσεις. Και η Μπελιμπασάκη μάς συγκίνησε. Όχι μόνο με την επίδοσή της αλλά και με όσα είπε μετά στην κάμερα της ΕΡΤ, μη παραλείποντας ν’ αναφερθεί στην πρόσφατη τραγωδία, αλλά και στις γενικότερες κακουχίες της Ελλάδας. «Μην τα παρατάτε, είμαστε Έλληνες, είμαστε δυνατοί, έχουμε ψυχή» ήταν το σπαρακτικό μήνυμα που με δάκρυα στα μάτια έστειλε στους Έλληνες.

 

Με πρωτοβουλία του Ολλανδού Jan Verwoerd οργανώθηκε χθες δράση καθαρισμού στο Καλό Χωριό, με τη συμμετοχή πολλών μικρών παιδιών.

Έκαναν… καινούργιο το Καλό Χωριό

Με πρωτοβουλία του Ολλανδού Jan Verwoerd οργανώθηκε χθες δράση καθαρισμού στο Καλό Χωριό, με τη συμμετοχή πολλών μικρών παιδιών.

Διοργανωτής ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού “Ο Μαζάς” με τη συνεργασία του Δήμου Χερσονήσου.

Έγινε καθαρισμός του χωριού, των δρόμων, των πλατειών και των κοινόχρηστων χώρων, ενώ οι συμμετέχοντες προχώρησαν σε ανακύκλωση των υλικών.

Το μήνυμα που έστειλαν τα παιδιά ήταν «Μην πετάτε το μέλλον μου».

 

Μεγάλα ζόρια για την Τουρκία

Η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια σε λίγες μέρες (για «καθαρή έξοδο» επιμένει η κυβέρνηση)  και μια άλλη χώρα της περιοχής βρίσκεται στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης και παίρνει το δρόμο προς το ΔΝΤ. Η ραγδαία υποτίμηση του εθνικού της νομίσματος – περίπου 43% από τις αρχές του έτους και πάνω από 20% την τελευταία εβδομάδα – και η εκτόξευση των αποδόσεων των τουρκικών κρατικών ομολόγων δείχνουν την κατάρρευση που ξεκινάει. Στα δε χτυπήματα των ΗΠΑ ο Ερντογάν ψάχνει «τη βοήθεια του Θεού» για να μπορέσει να αντισταθεί, ενώ πήρε τηλέφωνο τον Βλαντιμίρ Πούτιν, που μάλλον βλέπει ως ημίθεο! Το τελευταίο – μέχρι το επόμενο – «χαστούκι» που επιφύλασσε ο Ντοναλτ Τραμπ στον Τούρκο πρόεδρο ήταν ο διπλασιασμός των δασμών.

 

Ένας ατυχής χαρακτηρισμός

Καμιά φορά για να ξεπεράσουμε μια κακή λεκτική συγκυρία ή και για να δικαιολογήσουμε κάποιον, λέμε ότι δεν υπάρχουν πονηρές λέξεις παρά μόνο πονηροί άνθρωποι. Δυστυχώς στην περίπτωση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη δεν μπορούμε να δείξουμε την ανάλογη επιείκεια. Πώς να δικαιολογήσεις τον υπουργό που λέει «έχουμε απέναντι μας μια αυτιστική αντιπολίτευση»; Και μπορεί να ζητά από το ακροατήριό του να του επιτρέψει τη χρήση του όρου, αλλά και πάλι δε σώζει την κατάσταση. Διότι η πολιτική και οι πολιτικοί είναι δευτερότριτα στη ζωή μας και μόνο ατυχώς μπορούν να συνδεθούν με ασθένειες που πλήττουν πολλές ελληνικές οικογένειες.

 

Τα sms του Μαξίμου

Προφανώς και το Μαξίμου θα διαψεύσει, αν δε το έχει κάνει ήδη, το ρεπορτάζ του Ελευθέρου Τύπου για τα sms που διέρρεαν από το Μαξίμου στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης εν μέσω της εθνικής τραγωδίας, που είναι και ενδεικτικά της αγωνίας του επικοινωνιακού επιτελείου. Μεταξύ αυτών και αν θέλετε από τα πιο αθώα, το ακόλουθο: «Όλοι είναι απέναντι μας. Και η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής και η Ένωση Κεντρώων. Μόνο ο Σταύρος μας στηρίζει…».

 

Δεν πρόλαβε ο Κοτζιάς;

Το φάντασμα της Μεγάλης Αλβανίας επιστρέφει, αναφέρει σε εκτενές άρθρο της η Ντόιτσε Βέλε. Στο άρθρο γίνεται αναφορά στην εύθραυστη περιοχή των Βαλκανίων και στις συνέπειες ειδικότερα στη Σερβία και στην Ελλάδα, στην περίπτωση που προχωρήσει ένα τέτοιο επιχείρημα. Μα καλά ο Κοτζιάς, αμέσως μετά τις Πρέσπες και πάνω στην ευφορία του Μαξίμου, δεν έλεγε ότι μέχρι να πάει διακοπές θα έχει λύσει και το Αλβανικό; Ή μήπως εννοούσε το μικρό Αλβανικό;

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει