ΣΕΑΠ: Έδειξαν μάχιμοι μπροστά στον αρχηγό

Ύμνοι για τη ΣΕΑΠ από τον αρχηγό ΓΕΣ

380

Την τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων από τους έφεδρους της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού  είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά χθες ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε τη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών στο στρατόπεδο «Δασκαλογιάννη» του Ηρακλείου, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο πεδίο ασκήσεων της ΣΕΑΠ, για να παρακολουθήσει την άσκηση, κατά την οποία οι εκπαιδευόμενοι υποψήφιοι έφεδροι Αξιωματικοί  κλήθηκαν να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις που αποκόμισαν.

Ο αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε τη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών στο στρατόπεδο «Δασκαλογιάννη» του Ηρακλείου, ΣΕΑΠ
Στους εφέδρους μίλησε ο αρχηγός Αλκιβιάδης Στεφανής.

Με τη λήξη της άσκησης ο αρχηγός πραγματοποίησε ομιλία στους εκπαιδευόμενους της Σχολής και σε όλα τα στελέχη της Φρουράς Ηρακλείου κατά την οποία επεσήμανε την κοινωνική προσφορά του Στρατού Ξηράς, που στο πλαίσιο της αρωγής των Ενόπλων Δυνάμεων προς τους πυρόπληκτους κατοίκους της Αττικής, όπως σε κάθε φυσική καταστροφή, παρέχει αφειδώς προσωπικό, υλικά και μέσα, με σκοπό την ανακούφιση των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας και την ταχεία αποκατάσταση των έργων υποδομής.

Πολύ σημαντικός ο ρόλος της ΣΕΑΠ στην εκπαίδευση των εφέδρων.
Πολύ σημαντικός ο ρόλος της ΣΕΑΠ στην εκπαίδευση των εφέδρων.

Ο αρχηγός αναφέρθηκε επίσης στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο του εκπαιδευτικού έργου της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού, η οποία προετοιμάζει σωματικά και ψυχικά τους υποψήφιους έφεδρους αξιωματικούς, για να υπηρετήσουν ως δόκιμοι αξιωματικοί στις Μονάδες του Στρατού Ξηράς. Επεσήμανε παράλληλα στους εκπαιδευόμενους τις υψηλές απαιτήσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν, ώστε να δικαιώσουν τη μακρόχρονη ιστορία του θεσμού των εφέδρων αξιωματικών.

Ο Αρχηγός είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το εξαιρετικό ηθικό και τη λεβεντιά που διακατέχει το προσωπικό, ενώ ευχήθηκε καλή συνέχεια στην εκπαίδευση και καλή αποφοίτηση στους μελλοντικούς έφεδρους αξιωματικούς μας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει