ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ: Οι Κρητικοί ομογενείς καλύτεροι πρεσβευτές

149

Οι καλύτεροι πρεσβευτές των τοπικών ποιοτικών προϊόντων μπορούν να γίνουν οι Κρητικοί ομογενείς και αυτός ήταν ο στόχος της εκδήλωσης «Επιστροφή στις ρίζες μας» που διοργάνωσαν χθες στην Αγυιά Χανίων η “Αγροδιατροφική Σύμπραξη” της Περιφέρειας Κρήτης, το ΕΒΕΧ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος της τοπικής κοινότητας.

Δεκάδες Κρήτες ομογενείς, μέλη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, της “Παγκρητικής Αμερικής” στην αίθουσα Πολιτισμού της Αγυιάς ενημερώθηκαν και συζήτησαν για τα προϊόντα της Κρήτης με θεσμικούς εκπροσώπους, παραγωγούς, επιστήμονες, στελέχη της Αγροδιατροφικής και διατροφολόγους.

Στη σημασία της εκδήλωσης με τίτλο “Επιστροφή στις ρίζες μας“ αναφέρθηκαν σε δηλώσεις τους ο Τάσος Κουρουπάκης, πρόεδρος της Αγροδιατροφικής – περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης, ο Χρήστος Τσαντάκης από την “Αναπτυξιακή” του ΕΒΕΧ, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς Σούλα Τζινευράκη, ο συντονιστής της εκδήλωσης Μανόλης Κουρουπάκης.

«Οι συμπατριώτες μας ομογενείς είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας. Το να  παντρεύεις μια τέτοια εκδήλωση με το χθες και το σήμερα αλλά πολύ περισσότερο  με το αύριο σε ό,τι αφορά την ομογένεια είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον της περιοχής μας, της Κρήτης, το μέλλον των παιδιών μας» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της “Αγροδιατροτικής” Τάσος Κουρουπάκης.

Αναφορικά με την αγορά των ΗΠΑ, ο κ. Κουρουπάκης εξήγησε πως είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς άλλες χώρες έχουν κάνει σημαντικά βήματα.

«Mπορεί τα προϊόντα μας να είναι ποιοτικά καλύτερα όμως οι Ιταλοί και οι Ισπανοί έχουν παραγωγή πολλαπλάσια από τη δική μας, έχουν μπει εδώ και χρόνια στην Αμερική, έχουν πιάσει τα “πόστα”, με πολύ μεγάλες εταιρείες. Μπαίνεις στο super market και βλέπεις 20 ιταλικά και 15 ισπανικά λάδια.

Όμως από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε. Το πρώτο βήμα είναι να πείσουμε τους Κρητικούς που ζουν στην ξενιτιά όταν πάνε να ψωνίσουν να πάρουν πιστοποιημένο ελαιόλαδο» είπε χαρακτηριστικά. Τέλος ο κ. Κουρουπάκης εξήρε την προσπάθεια της Αγροδιατροφικης της Περιφέρειας, των συνδιοργανωτών και τη συμβολή των ανθρώπων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς, όπως επίσης και το συγκρότημα των αδελφών Παντερμάκη που στηρίζει την όλη εκδήλωση.

Για την “Αναπτυξιακή” του ΕΒΕΧ ο Χρήστος Τσοντάκης σημείωσε: «Tο ΕΒΕΧ από την πρώτη στιγμή ήμασταν δίπλα στις εκδηλώσεις αυτές που ξεκίνησαν πέρυσι στην Ασή Γωνιά. Πρόκειται για δράσεις που βοηθούν στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. Η ημερίδα αυτή θα είναι ένα σκαλοπάτι που θα βοηθήσει τα πιστοποιημένα μας προϊόντα να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στο εξωτερικό».

Τέλος η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς Σούλα Τζινευράκη εξέφρασε τη μεγάλη χαρά όλων των μελών του Πολιτιστικού και των κατοίκων της περιοχής να φιλοξενήσουν και να γνωρίσουν καλύτερα τους ομογενείς.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει