Τι απαντά η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για τις εφημερίες

225

“Οι εφημερίες του ιατρικού προσωπικού καθορίζονται με πρόγραμμα, το οποίο καταρτίζεται από τα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου με την ευθύνη των δ/ντών κλινικών, οι οποίοι έχουν και την ευθύνη χορήγησης των «ρεπό», σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία”.

Αυτό απαντά με έγγραφό της η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της “Π” για τις καταγγελίες της “Δημοκρατικής Πανεπιστημιακής Κίνησης Γιατρών” σύμφωνα με την οποία υποχρεώνονται σε εξοντωτικές εφημερίες με εικονικά ρεπό.

Η διοίκηση επισημαίνει επίσης ότι “γενικά το σύστημα εφημεριών του ιατρικού προσωπικού είναι σε στάδιο μετεξέλιξης και αναμένεται η οριστικοποίησή του από το Υπουργείο Υγείας”.

Έχουμε επάρκεια γιατρών

Στο έγγραφο ακόμη σημειώνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Υπάρχει επάρκεια του ιατρικού προσωπικού που μπορεί να εφημερεύσει καλύπτοντας τις ανάγκες.

Όλοι οι γιατροί και γενικά όλο το προσωπικό πληρώνεται στην ώρα του και χωρίς καθυστερήσεις, ενώ ρυθμίστηκαν νομοθετικά και τους αποδόθηκαν περικοπές εφημεριών των ετών 2014-2015. Οι δε δικαστικές διεκδικήσεις του προσωπικού των παλαιότερων χρόνων από περικοπές εφημεριών, αποδόθηκαν ή είναι στη διαδικασία απόδοσης.

Ο βιοιατροτεχνολογικός εξοπλισμός ανανεώνεται συνεχώς και είναι στη διαδικασία εγκατάστασης- λειτουργίας, σε τομείς όπως στην Ακτινοθεραπεία, στην Πυρηνική Ιατρική, στη Νευρολογία, στην Επεμβατική Ακτινολογία, στην Αγγειοχειρουργική, στα εργαστήρια, στην Ενεργειακή Αναβάθμιση κ.α.

Η στελέχωση με προσωπικό είναι βασική μας προτεραιότητα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, έχουν ζητηθεί θέσεις μονίμου αλλά και επικουρικού προσωπικού για να ενισχυθούν περαιτέρω οι υπηρεσίες μας, όπως και του ακτινολογικού τμήματος, που παρά του ότι υπηρετούν 19 άτομα τεχνολογικό προσωπικό, αναμένονται αποχωρήσεις λόγω διορισμών τους σε άλλα νοσοκομεία από Σεπτέμβρη (τον Αύγουστο το πρόγραμμα εκτελείται κανονικά) και οι οποίες αναμένονται να αναπληρωθούν με νέες προσλήψεις μονίμου και επικουρικού προσωπικού”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει