ΠΑΓΝΗ: Στη Βουλή οι ελλείψεις του Ακτινολογικού

152

Στις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό του Ακτινολογικού Τμήματος, αλλά και συνολικά του ΠΑΓΝΗ, που έχουν ως συνέπεια την ταλαιπωρία πλήθους πολιτών, αναφέρεται ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Σε οριακή κατάσταση έχουν φτάσει οι εργαζόμενοι του Ακτινολογικού Τμήματος, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό. Με την κατάσταση να δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο κατά τους θερινούς μήνες, οπότε και το νοσοκομείο καλείται να εξυπηρετήσει πολλαπλάσιο αριθμό ασθενών, λόγω των συνεχώς αυξανόμενων τουριστικών ροών.

Την αδιέξοδη αυτή κατάσταση καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ με ανακοίνωσή του στην οποία μιλά για ύπαρξη πολλών και σημαντικών προβλημάτων,  με αιχμή του δόρατος τις ελλείψεις προσωπικού στο Ακτινολογικό Τμήμα του νοσοκομείου, ζητώντας παράλληλα την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Ακόμη, από την μεριά τους οι γιατροί του νοσοκομείου, καταγγέλλουν ότι υποχρεώνονται να συναινέσουν σε εξοντωτικά προγράμματα εφημεριών στερούμενοι τον χρόνο ανάπαυσης που δικαιούνται, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η υγεία τους και παράλληλα να αυξάνεται ο κίνδυνος ιατρικών λαθών, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο και την υγεία των ασθενών.

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:  Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να αντιμετωπισθούν άμεσα οι ελλείψεις σε προσωπικό, τόσο του Ακτινολογικού Τμήματος, όσο και συνολικά του ΠΑΓΝΗ, ώστε το νοσοκομείο να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες κατοίκων κι επισκεπτών του νομού Ηρακλείου;

Σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία των εκατοντάδων προσλήψεων προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων που είχατε εξαγγείλει για την κάλυψη μονίμων θέσεων στον χώρο της υγείας;».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει