Μετ’ εμποδίων η κλήρωση, κανονικά η σέντρα στις 25 Αυγούστου

ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ • ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΡΕΙΣ, ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΕΝΑΣ

124

Αφού πέρασε από χίλια κύματα τελικά πραγματοποιήθηκε χθες η κλήρωση της Σούπερ Λίγκ και όπως όλα δείχνουν το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά στις 25 Αυγούστου.

Για να γίνει αυτό παίχθηκε το θέατρο του παραλόγου αφού η κλήρωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει λίγο μετά τη 1 στην διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ αλλά η καθυστέρηση από την πλευρά της ΕΡΤ να ενημερώσει για τις υπογραφές με τις επτά ομάδες λίγο έλλειψε να προκαλέσει αναβολή. Τελικά η διαδικασία της κλήρωσης ξεκίνησε λίγο μετά τις 4μμ χωρίς την υπογραφή της προκήρυξης.

Αυτό έγινε μερικές ώρες αργότερα και όπως φαίνεται το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στην ώρα του. Στη συνάντηση που είχαν μετά το Δ.Σ  οι Αλέξης Κούγιας και Γιώργος Σπανός με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νικο Παππά και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη πήραν τις εγγυήσεις ότι οι εννέα ομάδες που έχουν συμβόλαιο με τη Nova εφόσον αυτό δεν ανανεωθεί  με τη λήξη του (το καλοκαίρι του 2019) τότε και αυτές θα υπογράψουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη υπογράφηκε η προκήρυξη του πρωταθλήματος από όλες τις ομάδες. Σε αυτήν γίνεται αναφορά σε υποβιβασμό τριών και άνοδο μιας ομάδας και σήμερα  αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές στα συμβόλαια των επτά με την ΕΡΤ. Όπως όλα δείχνουν το πρωτάθλημα θα αρχίσει 25 Αυγούστου αλλά ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστεί από τη Σούπερ Λίγκα και θα προβιβαστεί από τη Β’ Εθνική θα αποφασιστεί από την ΕΠΟ.

Χθες το βράδυ η ΕΡΤ προχώρησε σε ανακοίνωση για τη σύμβαση με τις επτά ομάδες των οποίων απέκτησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Σύμφωνα με αυτή το συμβόλαιο θα είναι διετές και οι υπογραφές θα πέσουν άμεσα ενώ η ανακοίνωση της ΕΡΤ κάνει λόγο για την παράλληλη αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει