ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Σύσκεψη για την ασφάλεια του εργοταξίου

142

Τα θέματα πολιτικής προστασίας, αντιμετώπισης έκτακτων φαινομένων, αλλά και μεταφορών στο Δικαστικό Μέγαρο απασχόλησαν σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από εισαγγελική πρωτοβουλία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αλλά και εκπρόσωπος του εργολάβου, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος σοβαρά ζητήματα, όπως το ζήτημα αντιμετώπισης μιας πυρκαγιάς ή το ζήτημα μεταφοράς ασθενούς ή τραυματία από τον χώρο του εργοταξίου στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ωστόσο ανέδειξε τις συνολικότερες ελλείψεις υποδομών και συντονισμένου σχεδιασμού που υπάρχει σε σχέση με την ετοιμότητα πολιτικής προστασίας στο Ηράκλειο.

Η σύσκεψη έρχεται σε συνέχεια της συζήτησης για το θέμα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και αναδείχθηκαν επίσης τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν. Ειδικότερα για το τεράστιο εργοτάξιο του κέντρου, αλλά και για περιοχές όπως είναι η Αγία Τριάδα και το Γιόφυρο, υπάρχουν σοβαρότατες επιφυλάξεις σε σχέση με την ετοιμότητα που μπορεί να υπάρξει σε περίπτωση ακραίων φαινομένων ή πυρκαγιών.

Τα προβλήματα είναι εκτεταμένα και φαίνεται πως είναι απαραίτητη η συνεννόηση, συνεργασία, αλλά και κατάρτιση ενός πλήρους επιχειρησιακού πλάνου ετοιμότητας, διότι με βάση τις υφιστάμενες συνθήκες, δεν θεωρείται καθόλου βέβαιο ότι σε μια δύσκολη στιγμή, η αντιμετώπιση θα μπορέσει να είναι ικανοποιητική.

Το θέμα έχει αναδειχθεί πολλαπλώς όχι μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά απ’ όλους τους εμπλεκόμενους, με την παράλληλη επισήμανση των ελλείψεων σε μέσα και εξοπλισμό. Μετά όμως από τους δεκάδες νεκρούς στην Αττική, θεωρείται επιβεβλημένο η ενεργοποίηση να συγκεκριμενοποιηθεί και οι εμπλεκόμενοι να μπουν σε τροχιά τουλάχιστον συνεργατικής προετοιμασίας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει