ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

684

Γιατί είναι «ανεβασμένος» ο Κουράκης;

Τα θετικά σχόλια που γράφουν εσχάτως για τον Γιάννη Κουράκη «ΤΑ ΝΕΑ» και το «Ποντίκι», αναφερόμενες στα δημοτικά πράγματα και τις επικείμενες εκλογές, δεν αφήνουν ασυγκίνητο τον πρώην δήμαρχο Ηρακλείου. Ο Γιάννης Κουράκης, όπως προκύπτει από το περιβάλλον του, αισθάνεται δικαιωμένος διαβάζοντας τίτλους όπως «Η επαναφορά ενός επιτυχημένου» και θέλει να μετουσιώσει με την επιστροφή του στο τιμόνι της Λότζια τη δυναμική που καταγράφει στις δημοσκοπήσεις που γίνονται για λογαριασμό των κομμάτων και άλλων αυτοδιοικητικών.

 

Κυοφορούνται διάφορα

Το σίγουρο είναι ότι για να φτάσουμε στις κάλπες μεσολαβούν εννέα μήνες. Μια ολόκληρη εγκυμοσύνη δηλαδή και ένα διάστημα στο οποίο πολλά… κυοφορούνται. Καταρχάς τα κόμματα δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα, πλην της σταθεράς ότι η ΝΔ δεν θα στηρίξει Λαμπρινό. Επίσης οι εθνικές εκλογές, που είναι πολύ πιθανό πλέον να γίνουν παράλληλα με τις αυτοδιοικητικές, θα παίξουν και αυτές τον ρόλο τους. Για παράδειγμα, ο Γρηγόρης Πασπάτης θα είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ενώ ο Χάρης Μαμουλάκης απάντησε στην πρόκληση Λαμπρινού ότι θα τον ενδιέφερε μια υποψηφιότητα βουλευτή (λέγεται ότι έχει δίαυλο επικοινωνίας και στο ΣΥΡΙΖΑ), οπότε δεν θα λείψουν οι καραμπόλες.

 

@patris
Ο Τσίπρας δεν στήνει κάλπες στα αποκαΐδια. Προφανώς φοβάται την εν θερμώ αντίδραση των πολιτών…
Krios

 

Ο «Κλεισθένης» δημιουργεί συνωστισμό

Πάντως ο «Κλεισθένης» επιτρέπει τον συνωστισμό υποψηφίων δημάρχων, αφού δεν απαιτείται πλέον ένα κάρο υποψηφίων συμβούλων για να κατατεθεί το ψηφοδέλτιο. Στη λογική αυτή, και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο Γιώργος Σισαμάκης (αφού ο πατέρας έδωσε τόπο στα νιάτα) κινούνται ήδη με τρόπο τέτοιο που δείχνει ότι προετοιμάζουν την υποψηφιότητά τους. Και κινήσεις κάνουν και κρούσεις σε πρόσωπα για το ψηφοδέλτιο επίσης. Και φυσικά το ενδιαφέρον δεν εξαντλείται στα παραπάνω πρόσωπα, αφού βλέψεις και όρεξη έχουν πολλοί ακόμα.

 

Έγινε στόχος χλευασμού

ο ηθοποιός Κώστας ΜαρκουλάκηςΚρίμα γιατί θέλει να λέγεται -και πολλές φορές πράγματι είναι- προοδευτική εφημερίδα.

Πέφτει όμως και αυτή στη λούμπα του φανατισμού, ενώ δεν έχει κανένα λόγο και τίποτα ν’ αποδείξει.

Τη λογική του «πας μη Έλλην βάρβαρος» την έχουμε πληρώσει ακριβά και κάποιοι δυστυχώς αδυνατούν να το καταλάβουν παραφράζοντας την παραπάνω ρήση σε «πας μη Συριζαίος, βάρβαρος».

Περίπου ως τέτοιος και σίγουρα ως γραφικός και ατάλαντος αντιμετωπίζεται από την εφημερίδα ο ηθοποιός Κώστας Μαρκουλάκης, που χωρίς να την κατονομάζει επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις πυρκαγιές, ενώ στο παρελθόν έχει εκφραστεί υπέρ του Κυριάκου.

Και γι’ αυτό τον λόγο τώρα είναι κωμικός και ανταγωνιστής του Ρουβά. Μάλιστα…

 

Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε

Τελικά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λειτούργησε τόσο καλά στις πυρκαγιές που έκαψαν το Μάτι, που τώρα την καταργούν! Ο Αλέξης Τσίπρας από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε χθες το τέλος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και την παράλληλη σύσταση νέου ενιαίου φορέα υπό το Υπουργείο Εσωτερικών.  Η ΓΓΠΠ αντικαθίσταται από την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, επικεφαλής της οποίας θα ορίζεται μέσα από διαδικασία την ευθύνη της οποίας θα έχει ανεξάρτητη Αρχή. Την έγκριση στον διορισμού του επικεφαλής της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα δίνει η Επιτροπή των προέδρων της Βουλής.
 

 
Γρηγόρη Πασπάτη

Η πάγια θέση του Πασπάτη

Ήταν θέμα χρόνου να εναντιωθεί η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ στον Γρηγόρη Πασπάτη και ας υπήρχαν οι διαβεβαιώσεις απ’ όλες τις πλευρές πριν μερικές ημέρες ότι τα όποια θέματα που παρελθόντος είχαν λήξει (κόντρα με Αθηνά Σπανάκη, σχέσεις με Αυγενάκη και οργάνωση). Οι διαβεβαιώσεις είχαν δοθεί ύστερα από τη συνάντηση με Αυγενάκη, παρουσία και του κ. Καρκανάκη από τη ΝΔ. Η στήλη από τότε διατηρούσε επιφυλάξεις για τον χρόνο της ειρήνης. Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας… Σε συνέντευξή του στον Μάριο ο Γρηγόρης Πασπάτης, Διονέλλη υπερθεμάτισε για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Ηρακλείου και επιχειρηματολόγησε κατά του αεροδρομίου στο Καστέλλι. Στην ουσία, επανέλαβε τις πάγιες απόψεις του για το θέμα.

 

ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Τον περίμεναν στη γωνία…

Σε πολύ σύντομο χρόνο ήρθε η απάντηση – ανακοίνωση από τη ΝΟΔΕ, η οποία, χωρίς να τον κατονομάζει,  αδειάζει τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου και μεταξύ άλλων αναφέρει: «…Ωστόσο, με μπαλώματα δεν μπορούμε να ξεκλειδώσουμε τις πραγματικές αναπτυξιακές δυνατότητες του νησιού μας.  Κι ένα αεροδρόμιο που φιλοδοξεί ν’ αποτελέσει κεντρική πύλη εισόδου για το νησί, έχοντας τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τόσο τον νομό Ηρακλείου και πολύ περισσότερο ολόκληρη την Κρήτη, οφείλει να κοιτάει πολύ μπροστά στο μέλλον.

Καλά τα λόγια και ο δημόσιος διάλογος, αλλά εδώ μιλάμε για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο».

 

κρητικός ντάκος ή «κουλουκόψωμο»

Κοίτα να δεις πέραση  το «κουλουκόψωμο!»

Ύμνοι για τον κρητικό ντάκο ή «κουλουκόψωμο», όπως τον συναντάμε στην ανατολική Κρήτη, από αυστριακή εφημερίδα. Για την ακρίβεια, στη στήλη γαστρονομίας η αυστριακή εφημερίδα Der Standard προτείνει συνταγή για ντάκο με ώριμες ντομάτες και πρόβειο τυρί ως το «ιδανικό εύγευστο σνακ για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού». Στη συνέχεια σημειώνεται ότι ο ντάκος, το παξιμάδι από κριθάρι, προσφέρεται σε όλα τα εστιατόρια της Κρήτης και ότι στη Βιέννη πωλείται σε ελληνικά delicatessen. Και κάπου εδώ θυμήθηκα την έκπληξη της Δέσποινας  Βανδή, όταν ανακάλυψε τον ντάκο με την τριμμένη ντομάτα σε ταβέρνα της Ελούντα και άρχισε να περιγράφει πόσο πολύ της αρέσει το κρητικό τσίλι!

 

Κάλπες και αποκαΐδια

Στους 93 ανέβηκε χθες ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά, καθώς κατέληξε στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν μια 78χρονη πολυεγκαυματίας. Δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, για πολλούς από τους νοσηλευόμενους η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Την ώρα λοιπόν που οι απώλειες  δεν λένε να κοπάσουν, η αντιπολίτευση περιφέρει το αίτημα των εκλογών. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν σηκώνει το γάντι των πρόωρων εκλογών και τονίζει μ’ έμφαση ότι δεν πρέπει να στηθούν κάλπες πάνω στα αποκαΐδια.

 

Ξέχασαν λακκούβες

Μπερδεύτηκαν, μου μεταφέρει αναγνώστης, από τους πολλούς λάκκους στην οδό Ψυχάρη και κάλυψαν δυο στο κομμάτι της από Μελίνας Μερκούρη ως Γεωργιάδη και δεν πήγαν στους πολλούς και μεγάλους στο κομμάτι της Ψυχάρη από ΕΟΚ (πεταλοειδή) έως Μελίνας Μερκούρη!

Στην παράλληλή της οδό Στεργιογιάννη, ενώ κάλυψαν μια μεγάλη, άφησαν μια μικρή που είναι σε σημείο που την πατάνε όλοι και σύντομα θα γίνει κι αυτή μεγάλη από τις συνεχείς κρούσεις. Άρα περισσότερη σπατάλη για τον Δήμο! Τέλος, υπάρχει μια πολύ επικίνδυνη λακκούβα στην οδό Ηρακλή, στον Μασταμπά, λόγω της έντονης κατηφόρας που οδηγεί σε μεγάλη ταχύτητα τους ανυποψίαστους οδηγούς.

 

Πλαφόν και στο Ρέθυμνο

Ο νομός Ρεθύμνου είναι μεταξύ των 17 νομών της χώρας όπου η Ρυμιστική Αρχή Ενέργειας προτείνει την επιβολή πλαφόν στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης και του υγραερίου κίνησης έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ, το πλαφόν στις τιμές θα ισχύει ως και την επόμενη Κυριακή και η ανώτατη τιμή θα επαναϋπολογίζεται κάθε Παρασκευή με βάση συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο που αναφέρεται στη γνωμοδότησή της και θα ισχύει από την αμέσως επόμενη Δευτέρα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει