Στη φυλακή μετά την απολογία ο ιδιοκτήτης του μποστανιού

ΓΕΜΙΣΕ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

506

Μετά από μία μαραθώνια διαδικασία που διήρκησε περίπου πέντε ώρες, σε ένα Δικαστικό Μέγαρο ασφυκτικά γεμάτο από συγγενείς και φίλους και των δύο πλευρών, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν προσωρινά κρατούμενο τον 47χρονο καλλιεργητή του μποστανιού, όπου σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό με τον τραυματισμό από σκάγια δύο 17χρονων.

Λίγο πριν τις 5 χθες το απόγευμα και ενώ η διαδικασία είχε εξελιχθεί σε θρίλερ ως προς το αποτέλεσμά της, ο 47χρονος παρουσία των συνηγόρων του ενημερώθηκε για την απόφαση να μεταφερθεί στην φυλακή. Σε απόσταση μερικών μέτρων και με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να μεσολαβούν ως φραγμό, περίμεναν με αγωνία οι δικοί του άνθρωποι, οι οποίοι μέχρι τέλους δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι θα μπορούσε να προφυλακιστεί.

Σιωπηρά, υπό τον φόβο πρόκλησης επεισοδίων, αστυνομικοί έβγαλαν τον 47χρονο από την ανατολική πόρτα του κτηρίου και με αστραπιαίες κινήσεις τον επιβίβασαν στο υπηρεσιακό όχημα που περίμενε επί της πλατείας Δασκαλογιάννη. Εκεί βρίσκονταν συγκεντρωμένοι συγγενείς και φίλοι των δύο 17χρονων, τους οποίους ωστόσο απομάκρυναν σε απόσταση ασφαλείας αστυνομικοί.

Την ίδια ώρα μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου συγγενείς του κατηγορουμένου ενημερώνονταν από τους δικηγόρους για την έκβαση της υπόθεσης. Και η απογοήτευσή τους ήταν μεγάλη. «Έτσι προστατεύουν τους πολίτες που κινδυνεύουν οι ίδιοι και οι περιουσίες τους; Εκείνοι μπήκαν μέσα στο μποστάνι για να του κάνουν ζημιά, εκείνοι κινήθηκαν εναντίον του και ο άνθρωπος, βιοπαλαιστής, πατέρας δύο παιδιών, είναι σήμερα στη φυλακή. Αυτό είναι το κράτος δικαίου;».

Στην αντίπερα όχθη,  συγγενείς των δύο ανήλικων τραυματιών, οι οποίοι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι για ένα καρπούζι, όπως υποστηρίζουν, τα παιδιά δέχθηκαν πυροβολισμούς με τα σκάγια να τα πλήττουν ψηλά, στην περιοχή του λαιμού και του κεφαλιού.

Μία υπόθεση που φαίνεται να προβλημάτισε σοβαρά  τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές ως προς την κρίση τους σχετικά με την προφυλάκιση ή όχι του 47χρονου, ο οποίος απασχολεί πρώτη φορά τις Αρχές, είναι πατέρας δύο παιδιών ενώ έχει αναλάβει και τη φροντίδα των, γερόντων γονιών του, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Δεν ήθελα να γίνει αυτό που έγινε, λυπάμαι για τον τραυματισμό των δύο παιδιών, παρόλο που οι ίδιοι φταίνε γι’ αυτό που έγινε. Μετανιώνω και ζητάω συγνώμη παρόλο που επαναλαμβάνω ό,τι έγινε το προκάλεσαν οι δύο, εισβάλλοντας αρχικά σε χώρο φυσικής μου εξουσίασης και ζωτικής δραστηριοποίησης και μεταγενέστερα επιτιθέμενοι σε βάρος της ζωής και της σωματικής μου ακεραιότητας. Είμαι πραγματικά συντετριμμένος και εύχομαι στα παιδιά ταχεία ανάρρωση».

Να σημειωθεί ότι χθες στο Δικαστικό Μέγαρο βρέθηκε ο ένας εκ των δύο 17χρονων, ο οποίος έχει βληθεί από σκάγια στην περιοχή της καρωτίδας και δεν ήταν δυνατόν στη φάση αυτή να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσής τους. Ο έτερος 17χρονος παραμένει νοσηλευόμενος στο ΠΑΓΝΗ με τους οικείους του να αγωνιούν για την κατάσταση του αριστερού ματιού του.

Ως μία απόφαση ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα που επιβεβαιώνει ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής υπερισχύει των υλικών αγαθών χαρακτήρισε την απόφαση της προσωρινής κράτησης του 47χρονου ο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής κ. Άγγελος Ζερβός. «Ο αριθμός των πυροβολισμών και τα σημεία των τραυμάτων καταμαρτυρούν πέραν από κάθε αμφιβολία την ανθρωποκτόνο πρόθεση του κατηγορούμενου. Καμία άλλη απόδειξη δεν χρειάζεται» δήλωσε.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει