ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΒΕΛΗ: Οι νεκροί και η έξοδος από τα μνημόνια

126

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος από τη μία ρίχνει ευθύνες στην… άναρχη δόμηση και από την άλλη επικαλείται την «επιτυχία» της εξόδου από τα μνημόνια.

Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε πως αντιλαμβάνεται τον πόνο που έχει προκληθεί από τις πυρκαγιές, αλλά αυτό δεν μπορεί να ακυρώνει την επιτυχία εξόδου της χώρας από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, σε ερώτηση σχετικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ανέφερε: «Οι δικές μας ευθύνες τώρα κρίνονται, στο εάν θα προωθήσουμε ή όχι τα μέτρα».

Αναλυτικότερα ο Φώτης Κουβέλης αναφορικά με την κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά που έχει κοστίσει τη ζωή σε 91 ανθρώπους, σημείωσε: «Η ΝΔ θα εισπράξει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει με τον αντιπολιτευτικό της λόγο.

Ο τρόπος που αντιπολιτεύονται δεν είναι θεσμικός. Δεν αισθάνεται η Νέα Δημοκρατία την ανάγκη να μας πει τόσα χρόνια γιατί κυριάρχησε η αναρχία και οι λογικές του πελατειακού κράτους;»

«Αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως έχει μαυρίσει η ψυχή των ανθρώπων, όλων μας με αυτό που συνέβη στο Μάτι, και χωρίς να θέλω να συμψηφίσω την κατάσταση, αλλά στις 21 Αυγούστου, έχουμε ένα τεράστιο γεγονός, η χώρα βγαίνει από 8 έτη μνημόνια» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο Φώτης Κουβέλης επανέλαβε πως εκλογές θα υπάρξουν τον Σεπτέμβριο 2019 και πως μέχρι τότε η κυβέρνηση έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει.

Μαλέλης: “Σοκαρίστηκα από τις δηλώσεις Κουβέλη”

«Τι να πω. Ειλικρινά μόνο λύπη αισθάνομαι ακούγοντας τέτοιους συμψηφισμούς που επιχειρήθηκε να μην παρουσιαστούν ως συμψηφισμοί.

Δεν είναι δυνατόν πάνω στα πτώματα, να μιλάς για εκταμίευση 15 δισ. Δεν είναι δυνατόν να μιλάς για οικονομία πάνω σε μια εθνική καταστροφή και τραγωδία. Καλώ όλους αυτούς τους ανθρώπους να αναλογιστούν πόσο κακό κάνουν στην κοινωνία. Πραγματικά σοκαρίστηκα από τις δηλώσεις του κ. Κουβέλη» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει