ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ: Διάχυτη αισιοδοξία παρά τα προβλήματα

Λιγότερες θέσεις φέτος στους παιδικούς σταθμούς

277

Μάχη με το χρόνο δίνει ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Μαζικής Φροντίδας και Άθλησης προκειμένου να προλάβει όλες τις προθεσμίες και να εκκινήσει κανονικά η νέα χρονιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Τόσο η δημοτική Αρχή, όσο και ο Οργανισμός δηλώνουν σε όλους τους τόνους πως βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα ως προς την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και την έγκαιρη έναρξη όλων των τμημάτων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Παρόλα αυτά επισημαίνουν ότι τη φετινή χρονιά υπήρξαν δραματικές καθυστερήσεις κεντρικά έως ότου ανακοινωθούν οι εγκρίσεις των προσλήψεων εποχικού προσωπικού, αλλά και γενικότερα το σύνολο των συμβάσεων.

Ο Γιώργος Βουρεξάκης
Ο Γιώργος Βουρεξάκης

Την ίδια στιγμή, η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης έχει εγκρίνει για τη φετινή περίοδο θέσεις μέσω voucher για 500 περίπου νήπια και 350 βρέφη, ενώ αντίστοιχα την περυσινή χρονιά οι θέσεις που εγκρίθηκαν ήταν 700 και 450.

«Θα πρέπει να δούμε τι θα συμβεί με τις τοποθετήσεις και στη συνέχεια θα ζητήσουμε περισσότερες θέσεις» αναφέρει με δηλώσεις του στην «Π» ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Γιώργος Βουρεξάκης, ο οποίος επισημαίνει ότι το κυρίαρχο πρόβλημα υπάρχει στους παιδικούς σταθμούς και όχι τόσο στους βρεφικούς, όπου βέβαια υφίστανται προβλήματα.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού παράλληλα τονίζει ότι πέραν από το μειωμένο αριθμό των θέσεων που δημιουργεί θέματα, η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης προχώρησε σε μπλοκάρισμα πολλών αιτήσεων που ενώ την περυσινή χρονιά είχαν γίνει δεκτές ως επαρκείς ως προς τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά τους, τη φετινή χρονιά για άγνωστο λόγο απορρίφθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ κάνει σαφές ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο Οργανισμός δεν θα έχει κανένα θέμα κατά την έναρξη της νέας χρονιάς.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει