Επί παντός… αθλητικού

183

Ο Βασιλειάδης χωρίς καν να θέσει κριτήρια-σάμπως δικό του είναι το χρήμα για να το λυπηθεί-αποφάσισε να δώσει χωρίς φειδώ κρατικό χρήμα στην Σούπερ Λίγκα

Οι συνεπείς στην Ελλάδα είναι πάντα τα κορόιδα

Στο απόσπασμα έχουν στήσει κάποιοι την διοίκηση του ΟΦΗ επειδή είχε την προνοητικότητα να κλείσει το τηλεοπτικό της συμβόλαιο από νωρίς. Πριν ακόμα τελειώσει το πρωτάθλημα η ΠΑΕ ΟΦΗ από το Πάσχα κιόλας, την Μεγάλη Παρασκευή υπέγραφε το προσύμφωνο με την Nova.

Τότε δεν είχε αλλάξει ακόμα ο νόμος και ομάδα χωρίς άδεια δεν είχε δικαίωμα στην Σούπερ Λίγκα. Οι άνθρωποι του ΟΦΗ, λοιπόν, φρονίμως ποιώντας  μιας και τα προβλήματα ήταν πολλά και σε περίπτωση που έμενε χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο κινδύνευε να μην πάρει άδεια, άρα να μην παίξει στην Σούπερ Λίγκα, έσπευσαν να συμφωνήσουν με την συνδρομητική τηλεόραση.

Το ποσό δεν ήταν μεγάλο αλλά στον ΟΦΗ λειτούργησαν στην ενστικτώδη  λογική του «κάλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι». Γιατί, χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο ούτε άδεια θα έπαιρνε, ούτε μεταγραφές θα μπορούσε να κλείσει ούτε τον Παπαδόπουλο θα μπορούσε να κρατήσει. Ως καλός και συνεπής νοικοκύρης ο ΟΦΗ έκανε τον προυπολογισμό της νέας σεζόν βάσει των χρημάτων που υπολόγισε από τα τηλεοπτικά, από τα «σίγουρα» χρήματα, δηλαδή, που θα έμπαιναν στο ταμείο του.

Η άλλη λύση που είχε ήταν να συνταχθεί με τις υπόλοιπες επτά ομάδες και να συζητάει υπό την σκέπη του Παναθηναικού και του Αλαφούζου για το τηλεοπτικό του μέλλον.  Να κάθεται δηλαδή στο ίδιο τραπέζι με τον άνθρωπο που πριν από 3,5 χρόνια έδωσε αγώνα για να τον τελειώσει από την Σούπερ Λίγκα και παράλληλα να κάνει αυτό που έκαναν κι άλλοι όλο αυτό το διάστημα:

Μεταγραφές με τον… αέρα αφού εγγυημένα χρήματα δεν υπήρχαν. Στον ΟΦΗ επέλεξαν την σίγουρη λύση, επέλεξαν την συνέπεια αλλά και την περηφάνεια γνωρίζοντας ότι το ποσό από τα τηλεοπτικά δεν ανταποκρίνονταν στην εμπορική αξία της ομάδας, στο brande-name, στην ιστορία της.

Ο ΟΦΗ συμφώνησε να εισπράξει 1 εκ ευρώ συν μπόνους 100.000 ευρώ για θέση στην 10άδα. Σήμερα-και αφού στο μεταξύ έχει αλλάξει χαριστικά για τον Παναθηναικό ο νόμος για την αδειοδότηση- έρχεται ο Βασιλειάδης ως άλλος «Τσοβόλας» και τα δίνει όλα στις άστεγες ΠΑΕ με την διαφορά ότι μέσω της αμαρτωλής ΕΡΤ  μοιράζει στις Ανώνυμες Εταιρείες χρήματα του ελληνικού λαού.

Έτσι ομάδες με πολύ χαμηλή εμπορικότητα, μηδέν εισιτήρια και κάποιες από αυτές τις ΠΑΕ καταχρεωμένες βάζουν στο ταμείο τους πολύ περισσότερα χρήματα και βγαίνουν κερδισμένες οικονομικά έναντι του ΟΦΗ αλλά και των άλλων ομάδων, κυρίως των μικρομεσαίων που έκλεισαν από νωρίς το τηλεοπτικό τους συμβόλαιο(άρα δημιουργείται αυτομάτως αθέμιτος ανταγωνισμός).

Ο Βασιλειάδης χωρίς καν να θέσει κριτήρια-σάμπως δικό του είναι το χρήμα για να το λυπηθεί-αποφάσισε να δώσει χωρίς φειδώ κρατικό χρήμα για να βγάλει από την δύσκολη θέση αυτές τις ομάδες και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα-γιατί με την στάχτη να καίει ακόμα στα καμένα, η κυβέρνηση έπρεπε να αλλάξει την ατζέντα.

Και τώρα τι; Ο ΟΦΗ ως συνεπής μοιάζει να πιάνεται κορόιδο. Όπως κορόιδα πιάνονται μονίμως οι συνεπείς πολίτες στην Ελλάδα. Οι φορολογούμενοι που πληρώνουν στην ώρα τους, οι συνταξιούχοι που πλήρωναν μια ζωή για να έρθει τώρα ο Τσακαλώτος να τους κόψει από την σύνταξη για να τα δώσει στον Βασιλειάδη κι αυτός με την σειρά του στον Αλαφούζο και τον Καρυπίδη.

Την συνείδησή τους πάντως μπορούν να την έχουν ήσυχη στον ΟΦΗ. Έκαναν το σωστό, έστω κι αν δεν τους βγήκε. Όσο για τον Βασιλειάδη ακόμα κι αν υπουργοποιηθεί η ιστορία τον έχει ήδη κατατάξει στους πολιτικάντηδες που πέρασαν από τον χώρο του Αθλητισμού και αυτό που  θα αφήσει φεύγοντας είναι ότι και οι προκάτοχοι του: Συντρίμμια…

Νίκος Μαρκάκης

 

 

Περήφανος για τον Παντελάκη

μεταγραφή του Νώντα Παντελάκη στον ΠαναθηναϊκόΤην περηφάνια του για τη μεταγραφή του Νώντα Παντελάκη στον Παναθηναϊκό, έστω και αν δεν είχε οικονομικό όφελος, εξέφρασε δημόσια η διοίκηση του ΑΟΧ Κισσαμικού.

Ο 23χρονος αμυντικός από τη Σούδα είχε επιλεχθεί ως γνωστόν από τον Εργοτέλη αλλά στους «κιτρινόμαυρους» δεν μπόρεσε ποτέ να καθιερωθεί.

Η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό αποτέλεσε έκπληξη και ο δανεισμός του σε ένα γνώριμο περιβάλλον, όπως αυτό των Χανίων, φαίνεται ότι τον ωρίμασε.

Να δούμε τώρα τι θα μπορέσει να κάνει σε αυτόν τον προβληματικό από κάθε άποψη Παναθηναϊκό.

Μ.Β.

 

89 χρόνια Εργοτέλης

Ο Εργοτέλης συμπλήρωσε τα 89 του χρόνια και το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΠΑΕ φρόντισε να το γιορτάσει.

Ο Εργοτέλης συμπλήρωσε τα 89 του χρόνια και το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΠΑΕ φρόντισε να το γιορτάσει.

Ο ύμνος της ομάδας δόνησε τα αποδυτήρια του Παγκρητίου και φυσικά δεν έλειψε η τούρτα και οι ευχές όλων να φτάσει η ομάδα εκεί που της αξίζει!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει