Εκλογές αντί φιέστες… «καθαρής εξόδου» ζητά ο Κυριάκος

143

Με σκληρή γλώσσα αλλά χωρίς εκπλήξεις η νέα συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητά εκ νέου εκλογές και να υποστηρίζει ότι δεν σώζει την κυβέρνηση κανένας ανασχηματισμός.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στη διαδικτυακή έκδοση της “Athens Voice” εξέφρασε τη λύπη του για την τραγωδία στο Μάτι σημειώνοντας ότι: «Έχω επισκεφτεί πολλούς τόπους καταστροφής, αλλά τα αισθήματα, τα οποία μου προκάλεσε αυτή η τραγωδία, ήταν πάρα πολύ έντονα».

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι «δεν αντιλαμβάνομαι την αφηρημένη ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον πολιτικό προϊστάμενο της κυβέρνησης, από τον πρωθυπουργό».

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η πρωτοφανής ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού. Ενός κρατικού μηχανισμού που κάθε μέρα που περνάει αδυνατίζει και περισσότερο. Πάντα είχε τις αδυναμίες του αλλά σήμερα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση, ως αποτέλεσμα συγκεκριμένων επιλογών» πρόθεσε για να κάνει στη συνέχεια λόγο για κυνισμό και άθλια απόπειρα επικοινωνιακής διαχείρισης μιας μεγάλης τραγωδίας.

«Περίμενα να δω με πρώτο τον πρωθυπουργό πραγματική συντριβή» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ επιχείρησε να αποδομήσει τις εξαγγελίες του Α. Τσίπρα από το Λαύριο. «Ο Τσίπρας κυβερνάει 3,5 χρόνια. Αν είχε πραγματική διάθεση θα είχε αντιμετωπίσει το υπαρκτό αυτό πρόβλημα πολύ πιο νωρίς» είπε χαρακτηριστικά.

“Δυστυχώς επιβεβαιώνομαι”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημα για εκλογές επισημαίνοντας ότι: «Όσο περνάει ο χρόνος τα πράγματα στη χώρα δεν πάνε καλύτερα.

Πάνε χειρότερα. Και σήμερα, εδώ που βρισκόμαστε, όλοι αναγνωρίζουν ότι η χώρα χρειάζεται μία επανεκκίνηση. Restart, για να χρησιμοποιήσω και τη γλώσσα της νέας γενιάς. Ένα πολιτικό restart που μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από εκλογές».

«Έχει εξαντλήσει τον πραγματικό της βίο αυτή η κυβέρνηση. Αρκετή ζημιά έκανε στη χώρα. Ήρθε η ώρα να φύγει» υπογράμμισε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

“Η κυβέρνηση διευκολύνει δολοφόνους”

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο ζήτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα επισημαίνοντας ότι: «Εδώ και τρία χρόνια ισχυρίζομαι με στοιχεία ότι η κυβέρνηση αυτή κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει καταδικασμένους τρομοκράτες, κατά συρροή δολοφόνους, ικανοποιώντας αργά αλλά σταθερά όλα τους τα αιτήματα».

«Το μόνο που θα σας πω είναι ότι οι καταδικασμένοι τρομοκράτες πρέπει να βρίσκονται σε φυλακές υψίστης ασφάλειας. Και εκεί θα βρεθούν εφόσον ο ελληνικός λαός μάς εμπιστευθεί την διακυβέρνηση του τόπου. Αμετανόητοι καταδικασμένοι τρομοκράτες. Ο κύριος Κουφοντίνας έχει δολοφονήσει 11 ανθρώπους. Έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια.

Δεν έχει ζητήσει ποτέ καμία συγγνώμη και παραμένει σήμερα ο ιδεολογικός καθοδηγητής της επόμενης γενιάς τρομοκρατών. Και αυτόν τον άνθρωπο η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας, – γιατί σε αυτόν τελικά καταλήγουν όλα – τον έστειλε στις αγροτικές φυλακές Βόλου για να κάνει έτσι πιο χαλαρή την παραμονή του» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε και για τη φημολογία που υπάρχει περί ανασχηματισμού για να δηλώσει ότι «κανείς ανασχηματισμός δεν πρόκειται να σώσει αυτή την κυβέρνηση», συμπληρώνοντας «η κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματά της με τον κύριο Τσίπρα. Ο κύριος Τσίπρας δεν αξίζει μια τρίτη ευκαιρία να κυβερνήσει την χώρα. Και όπως σας είπα και πριν, όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχείρησε να αποδομήσει και την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο. Μπορεί να μην κάνει, πλέον, λόγο για τέταρτο Μνημόνιο, όμως, επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από το πρόγραμμα υπενθυμίζοντας τα προψηφισμένα μέτρα και τον αυστηρό μηχανισμό εποπτείας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει