ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

332

Το δάκτυλο και  τα ανεκτέλεστα πρωτόκολλα κατεδάφισης

Ο Τσίπρας κούνησε το δάκτυλο και έκανε βαρυσήμαντες εξαγγελίες από το Λαύριο περί κατεδαφίσεων αυθαιρέτων κτισμάτων, προκειμένου ετούτη η χώρα να ξαναβρεί το δρόμο της ή τέλος πάντων τους δρόμους  της, διότι πολλοί έχουν κλείσει από την αυθαίρετη δόμηση.

Προτεραιότητα, τόνισε, είναι η κατεδάφιση 3.200 αυθαιρέτων ανά την Ελλάδα για τα οποία υπάρχουν τελεσίδικα πρωτόκολλα. Υποθέτω ότι μέσα σε αυτά τα  3.200 είναι και τα 280 ανεκτέλεστα πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, που με απελπισμένες προσπάθειες εδώ και μήνες ψάχνει να βρει κονδύλια για τις εργολαβίες επιστρατεύοντας ακόμα και το Πράσινο Ταμείο.

Κατά τα άλλα, έπρεπε να έχουμε εκατόμβη νεκρών για να γίνει προτεραιότητα της κυβέρνησης η εφαρμογή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης. Με την ελπίδα πάντα ότι δεν θα είναι λόγια του αέρα ή του πρωτοκόλλου…

 

ο Πάνος Καμμένος

Απειλές για… ψεκασμένους

Προφανώς και ο Πάνος Καμμένος δεν βλέπει να έρχεται άμεσα στη Βουλή για ψηφοφορία το θέμα των Σκοπίων. Διαφορετικά δεν θα ήταν τόσο κάθετος στις δηλώσεις του, επαναλαμβάνοντας ότι, αν το θέμα έρθει στη Βουλή, θα ρίξει την κυβέρνηση… «Αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, θα πάω στον Παυλόπουλο, θα αποσύρω την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση πριν γίνει η ψηφοφορία και θα προκαλέσω άμεσα εκλογές» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στο Real FM. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία – «ποια εξάντληση τετραετίας;» είπε χαρακτηριστικά. Άν δημοσκοπικά δεν υπάρχεις, μπορείς να πεις τα πάντα και ειδικά όταν τα λες εκ του ασφαλούς. Πάντως επ’ αυτού ο Λευτέρης Αυγενάκης σημείωσε ότι ο κ. Καμμένος νομίζει ότι απευθύνεται σε ακροατήριο ψεκασμένων!

Ο αστυνόμος και ο «μεσημεράς»

Θέλοντας να τους εξηγήσει ότι τα παιδιά δεν πρέπει να φοβούνται τους αστυνομικούς, αλλά να απευθύνονται σε αυτούς όταν κάτι τους φοβίζει, η ΕΛ.ΑΣ. μέσω Twitter επισημαίνει στους γονείς: «Δώστε στα παιδιά σας να καταλάβουν ότι κανείς αστυνομικός δεν θα τα βάλει στη φυλακή αν δεν είναι φρόνιμα, αν δεν φάνε το φαγητό τους, αν δεν κοιμούνται το μεσημέρι». Όπου να ’ναι θα εμφανιστεί και ο «Μεσημεράς» στο  facebook και το twitter για ν’ αποκαταστήσει το όνομά του!

 

Μόνο παιδική χαρά δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το παρκάκι που βρίσκεται στου Κοκκίνη Χάνι

Παιδική χαρά ή μήπως τρομάρα;

Μόνο παιδική χαρά δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς το παρκάκι που βρίσκεται στου Κοκκίνη Χάνι, δίπλα από την εκκλησία του Άξιον Εστί.

Ούτε τα μισά παιχνίδια δεν βρίσκονται στη θέση τους, οι μισές κούνιες είναι σπασμένες, η μία από τις δύο τραμπάλες αναποδογυρισμένη, παγκάκια μονάχα με την πλάτη… όρθια και παντού σκουπίδια.

Είναι πραγματικά κρίμα γιατί είναι η μόνη παιδική χαρά στην περιοχή, με αποτέλεσμα ο κάθε γονιός να πρέπει να πάει σε ιδιωτικό κατάστημα για να διασκεδάσει τα παιδιά του.

 

@patris
Ο Λαμπρινός παρέθεσε δείπνο στους συμβούλους του αλλά κανείς δεν έσπευσε να τον φιλήσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει Ιούδας στη δημοτική ομάδα. Τα φιλιά μπορούν να περιμένουν.
Filis

 

Όλο στον βωμό του συμψηφισμού

Μια από τις κατάρες της Ελλάδας είναι και η λογική του συμψηφισμού, που θριαμβεύει στον πολιτικό και τον δημόσιο βίο.

Δεν πρόλαβε να βγει ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης και να παρουσιάσει την τροπολογία για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων η οποία αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή με εντολή Τσίπρα, όπως υποστηρίζει, και τα φίλια προς την κυβέρνηση μέσα βρήκαν μια παρεμφερή υπόθεση με πρωταγωνιστές βουλευτές της ΝΔ!

Πρόκειται για τροπολογία που είχαν καταθέσει βουλευτές της ΝΔ από το υπόλοιπο Αττικής και ζητούσαν «να ανασταλεί η βεβαίωση, εκτέλεση και είσπραξη προστίμων και εκδοθεισών διοικητικών πράξεων βάσει του νόμου 998/1979 για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών». Ωραίες οι ρελάνς αλλά δεν λύνουν τα προβλήματα, μόνο τα διαιωνίζουν.

 

το Λιμενικό Περίπτερο

Συγκυριακά να δούμε και το Λιμενικό Περίπτερο;

Είναι πραγματικά κρίμα να περνά ο χρόνος και να παραμένει σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση το Λιμενικό Περίπτερο.

Κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του κέντρου θέτουν επιτακτικά το ζήτημα της αξιοποίησής του και αυτό θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη του ο ΟΛΗ, που έχει ανακοινώσει την ανάθεση μελέτης αποκατάστασης, που -η αλήθεια είναι- δεν μας ανακοίνωσε πότε ολοκληρώνεται…

Ειδικά τώρα που θα ξεκινήσει και το μεγάλο έργο προσάμμωσης του κόλπου του Δερματά, γίνεται ακόμα πιο αναγκαία η ανάδειξη του Λιμενικού Περίπτερου, που αποτελεί κεντροβαρές τμήμα της παραλιακής ζώνης της πόλης.

 

λαϊκή

Γκρινιάζουν για τη λαϊκή της Τετάρτης

Κάθε Τετάρτη, στο ίδιο έργο θεατές δηλώνουν κάτοικοι κι επιχειρηματίες στην οδό Παρασκευοπούλου, όπου πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά. Παρά το γεγονός πως έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες από τη δημοτική Αρχή για τη μετεγκατάσταση της λαϊκής, κάτοικοι κι επιχειρηματίες τονίζουν πως δεν έχουν καμία ενημέρωση για ένα ασφαλές χρονοδιάγραμμα ούτε όμως και μπορούν να έχουν επικοινωνία με τους υπεύθυνους δημοτικούς παράγοντες, καθώς, όπως καταγγέλλουν, παραπέμπονται διαρκώς από το ένα τηλέφωνο στο άλλο.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση που έχει κατατεθεί προβλέπει τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς στις οδούς  Σμπώκου έως τη συμβολή της με την οδό Παρασκευοπούλου, στην Πατελάρου  από τη Σμπώκου έως το τέλος της οδού Πατελάρου, στην Πατριάρχου Φωτίου από τη λεωφόρο Ιωνίας έως την οδό Ραυτοπούλου.

 

Κηποθέατρο, όπως  λέμε… αλάνα

Πήγαν να δουν θέατρο με τα παιδιά τους και επέστρεψαν σπίτι τους γεμάτοι χώματα!

Ηρακλειώτες θεατές παράστασης στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» διαμαρτυρήθηκαν στην «Π» ότι ο χώρος δεν έχει σχεδόν καθόλου χαλίκι ή λίγο χορτάρι, με αποτέλεσμα οι καρέκλες να είναι στο χώμα.

Μήπως θα έπρεπε ο Δήμος να το κοιτάξει λίγο, γιατί είναι κρίμα να είναι σε αυτή την κατάσταση ένας χώρος που καθημερινά φιλοξενεί εκδηλώσεις το καλοκαίρι;

 

Το δείπνο

Η βραδιά θα μπορούσε να ήταν και χειρότερη αλλά δεν τη λες και άσχημη. Το δείπνο που παρέθεσε ο Βασίλης Λαμπρινός στα μέλη της δημοτικής του ομάδας δεν έβγαλε κάτι θεαματικό.

Από τους 29 συμβούλους (τόσοι ξεκίνησαν) έλειπαν δέκα, τέσσερις αναμενόμενοι, αφού οι τρεις είναι εκτός ομάδας, ένας ξένο σώμα και οι έξι δικαιολογημένοι.

Αν και προκλήθηκαν από τον Λαμπρινό ουδείς βγήκε να δηλώσει κόντρα υποψηφιότητα, ενώ Πασπάτης και Μαμουλάκης επανέλαβαν το ενδιαφέρον τους για τις βουλευτικές εκλογές. Όσο για τον Γιάννη Αναστασάκη είπε ότι το πολιτικό του μέλλον μπορεί να περιμένει.

Βεβαίως, μέχρι τις εκλογές πολλά μπορεί να συμβούν και φυσικά έχει ενδιαφέρον τι θα κάνει η ΝΔ που είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Λαμπρινού.

 

Μακάβρια λίστα

Όσο προχωρά το καλοκαίρι τόσο πληθαίνουν οι νεκροί στις θάλασσες της Κρήτης, που δεν ευθύνεται αποκλειστικά για τα μακάβρια περιστατικά. Τα περισσότερα θύματα είναι τουρίστες και κάποιας ηλικίας, αν αυτό λέει κάτι.

Επίσης σε άλλες περιπτώσεις τα θύματα οδηγούνται σε πνιγμό αλλά από παθολογικά αίτια και συνεπώς τα περιστατικά αυτά δεν σχετίζονται με τις φουρτουνιασμένες και επικίνδυνες λόγω ρευμάτων ή δινών θάλασσες.

Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται αυξημένη προσοχή απ’ όλους τους λουόμενους.

 

Η παραγγελία και η εξέλιξη

Σωστή και χρήσιμη η παραγγελία της Eισαγγελίας Ηρακλείου για τη μείωση των τροχαίων στην Κρήτη. Θα έχει ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε όμως και την εξέλιξή της. Ο εισαγγελικός λειτουργός που τη συνέταξε θα μπορεί να ελέγχει όλα όσα ζητάει;

Θα μπορεί να παρακολουθεί εάν εντάθηκαν οι έλεγχοι στους δρόμους από την Αστυνομία; Θα έχει τη δυνατότητα να καταγράψει τη μη συντήρηση του οδικού δικτύου και να ρίξει «καμπάνες» όπου χρειάζεται;

Θα το δούμε…

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει