Ο Δήμος μπλόκαρε το προκλητικό αυθαίρετο σε καταπατημένη έκταση

Το αυθαίρετο έπεσε εν τη γενέσει του
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟ 

2.060

Μια καταγγελία ήταν αρκετή για να  ενεργοποιήσει τη Λότζια και συγκεκριμένα τη Δημοτική Αστυνομία που έβαλε φρένο στην ανέγερση ενός αυθαίρετου κτίσματος στη δημοτική έκταση των παλαιών σφαγείων στη Ν. Αλικαρνασσό.

Πρόκειται για ένα νεοαναγειρόμενο κτίσμα που κατασκευαζόταν από Ρομά, οι οποίοι είχαν διαμορφώσει μια τσιμεντένια πλάκα επάνω στην οποία έχτιζαν τσιμεντένια μπλόκα για να κατασκευάσουν σπίτι. Μόλις ενημερώθηκε για την καταγγελία ο δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός έδωσε εντολή στη Δημοτική Αστυνομία να επέμβει, ενώ για το όλο θέμα ενημερώθηκαν η πολεοδομία και η τεχνική υπηρεσία.

Άμεσα οργανώθηκε μια επιχείρηση με τη συμμετοχή και της Ελληνικής Αστυνομίας, που μετέβη στην περιοχή, σταμάτησε τις εργασίες ανέγερσης και έγιναν και συλλήψεις δύο ατόμων που καλούνται να απολογηθούν για την κατασκευή αυθαίρετης κατασκευής σε δημοτική έκταση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή έχουν κατασκευαστεί και άλλα αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία η δημοτική Αρχή διαβεβαιώνει ότι θα έχουν ακριβώς την ίδια τύχη με αυτό που κατεδαφίστηκε.

Παρουσία της Αστυνομίας η επιχείρηση κατεδάφισης
Παρουσία της Αστυνομίας η επιχείρηση κατεδάφισης

Την χθεσινή επιχείρηση κατεδάφισης του αυθαιρέτου στα πρώην σφαγεία συντόνισε ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός  τονίζοντας ότι έγινε «εν τω πράττεσθαι» μετά από σχετική καταγγελία πολιτών. Επίσης, είναι σημαντικό να ξεκαθαριστεί ότι τα υπόλοιπα πέντε κτίσματα που βρίσκονται στην περιοχή δίπλα ακριβώς στο «Ικάριο» έχουν καταγραφεί και η πολεοδομία έχει ήδη εκδώσει πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής.

Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνει νέα συντονισμένη επιχείρηση κατεδάφισης και των υπολοίπων κτισμάτων με την ενεργή συμμετοχή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που θα αναλάβει να εκτελέσει το σχετικό έργο». Μάλιστα ο ίδιος ο κ. Παττακός εκτιμά ότι «είναι θέμα χρόνου να προχωρήσει και η δεύτερη μεγάλη επέμβαση κατεδάφισης τονίζοντας με νόημα ότι δεν είναι στις προθέσεις της Λότζια να νομιμοποιήσει ή να αποδεχτεί σιωπηλά καμίας μορφής αυθαιρεσίες, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν γίνονται σε δημοτική έκταση».

Όπως εξηγεί ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας,  αυτό που θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από το χθεσινό περιστατικό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα της Δημοτικής Αρχής, ότι δεν θα επιτρέψει με κανένα τρόπο όχι μόνο την κατασκευή αυθαίρετων κτισμάτων αλλά και την καταπάτηση της δημοτικής περιουσίας, η περιφρούρηση της οποίας είναι ζήτημα πρώτης γραμμής.

Ο ίδιος σημειώνει ότι τα τελευταία γεγονότα που συγκλόνισαν τη χώρα μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ανοχής στην αυθαίρετη δόμηση.

Στο πλαίσιο αυτό τόσο η Δημοτική Αστυνομία όσο και οι υπόλοιπες αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να παρέμβουν σε κάθε περιστατικό που θα εντοπιστεί και θα αφορά στην παράνομη ανέγερση κτίσματος χωρίς άδεια ή την καταπάτηση δημοτικής γης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει