επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

164

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και χρόνια πολλά στον Τριαντάφυλλο και την Τριανταφυλλένια. Αυτή από το γνωστό τραγούδι «είσαι μικρή, μικρή και Τριανταφυλλένια»!

Η 11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ μάς φέρνει πάντα στο μυαλό δυσάρεστες αναμνήσεις. Η αεροπορική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους άλλαξε τον κόσμο. Ωστόσο, η φετινή 11η Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα, φέρνει και το πρώτο κουδούνι στα σχολεία. Και μόνο η γνώση μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα φίλια μέσα κατηγορούν τη ΝΔ ότι επενδύει στην τραγωδία για να φτάσει στην εξουσία. Όταν από την αντίπερα όχθη επένδυαν στη χρεοκοπία για να φτάσουν στην εξουσία, δεν είδα αντίστοιχη κριτική. Ευαισθησία αλά καρτ, λοιπόν, και εσείς.

ΜΕΓΑΛΗ σπουδή στη ΝΔ. Μεγάλη και  ανεξήγητη. Δεν πρόλαβε ν’ αναλάβει ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης και ζητά την αντικατάστασή του μ’ ένα στέλεχος κύρους και εμπειριών.

ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ολόκληρη μέρα χωρίς καμία καρατόμηση, χωρίς καμία παραίτηση. Τι έγινε βρε παιδιά, στέρεψαν οι αλάνθαστοι;

ΤΟΞΙΚΟΣ, όπως αποφάνθηκαν οι επιστήμονες είναι ο αέρας στο Μάτι. Δεν διευκρίνισαν, ωστόσο, αν η τοξικότητα είναι από τη φονική πυρκαγιά ή τις δηλώσεις των πολιτικών που ακολούθησαν της τραγωδίας.

ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟΣ σ’ εξέλιξη μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικής για τις ευθύνες στη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Πάντως το «σπασμένο τηλέφωνο» δεν είναι ωραίο παιχνίδι, δεν είναι παιχνίδι καν.

Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ Μηχανισμός Στήριξης (ESM) εργαζόταν το 2014 για την ομαλή έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, αλλά -όπως λένε τα στελέχη του- μετά ήρθε ο Βαρουφάκης…

ΘΕΛΟΥΝ να μας που κάτι για την επικείμενη έξοδο; Υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης νέου Βαρουφάκη; Παιδιά μην παίζετε με τα νεύρα μας.

Ο ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ καλά κρατεί. Παραλίες, εκδρομές, παρέες, καφενεία, τσικουδιές, χάχανα και ιστορίες παλιές. Όχι άδικα, λοιπόν, το «Αύγουστε καλέ μου μήνα να ’σουν δυο φορές το χρόνο!»

ΜΑ ΤΙ έχουν τα γραφεία στην Περιφέρεια Κρήτης και δεν θέλουν να τ’ αφήσουν κάποιοι, μέλι; Δεν κατάλαβα είναι θέμα πρεστίζ, στάτους ή μήπως έχουμε να κάνουμε με γραφειολάτρες;

Ο… Επικρητικός

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει