ΒΙΑΝΝΟΣ: Ο Βαρδάκης άκουσε τα προβλήματα των αγροτών

352

Ενημερωτικές συναντήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες, κτηνοτρόφοι και συνεταιριστικές οργανώσεις στον Δήμο Βιάννου πραγματοποίησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, ο κ. Βαρδάκης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη στήριξη της αγροτικής οικονομίας. Επίσης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τα έργα υποδομής που υλοποιούνται και προγραμματίζονται στην περιοχή, καθώς στο θέμα ρύθμισης κόκκινων αγροτικών δανείων.

Πολλοί από τους παρευρισκόμενους εξέφρασαν την ανησυχία τους για την τιμή του ελαιόλαδου και τις ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων και ζήτησαν από τον κ. Βαρδάκη να ξεκινήσουν αυστηρότεροι έλεγχοι σε όλα τα επίπεδα αλλά και να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας που πλήττει την περιοχή.

Ο κ. Βαρδάκης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που γίνονται για το φράγμα των Αμιρών-Αγίου Βασιλείου. Ανέφερε επίσης την σημασία της εξοικονόμησης υδάτινων πόρων και της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης και άρδευσης στην προσπάθεια αντιμετώπισης της λειψυδρίας και τόνισε ότι τα αρμόδια Υπουργεία έχουν θέσει σε προτεραιότητα την αντικατάσταση των δικτύων και για το λόγο αυτό η χρηματοδότη έχει αυξηθεί ενώ εκπονούνται και οι σχετικές μελέτες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει