Προσεχώς ανοίγει Αστυνομικό Γραφείο κέντρου πόλης

ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Έγινε η παραχώρηση χώρου για τη λειτουργία του Αστυνομικού Γραφείου

245

Με την απόφαση για παραχώρηση χώρου στο κέντρο της πόλης προκειμένου να λειτουργήσει ξανά Αστυνομικό Τμήμα (γραφείο για την ακρίβεια),  ικανοποιήθηκε χθες ένα αίτημα που εδώ και χρόνια υπήρχε κυρίως από τους πολίτες.  Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να παραχωρηθεί χώρος περίπου 20 τετραγωνικών στην οδό Κοζύρη, προκειμένου να διευκολυνθούν κυρίως οι πολίτες.

Όπως τόνισε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Ηρακλείου, είναι πάγιο αίτημα της δημοτικής Αρχής, όχι μόνο η ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος στο κέντρο, αλλά και η ενίσχυση της αστυνόμευσης σε όλο τον Δήμο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η αναλογία πολιτών αστυνομικών, αλλά και πολιτών – αστυνομικών τμημάτων στο Δήμο Ηρακλείου είναι μικρότερη σε σχέση με άλλους μεγάλους Δήμους όπως η Πάτρα ή η Λάρισα, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της δημοτικής Αρχής, τουλάχιστον για εξίσωση της αναλογίας.

Αυτό το αίτημα επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, τονίζοντας πως σε σχέση τουλάχιστον με την Πάτρα υπάρχουν πολύ λιγότερα τμήματα για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο δήμαρχος ανέφερε επίσης πως η επικείμενη ίδρυση του γραφείου θα εξυπηρετεί τους πολίτες για συγκεκριμένες εργασίες, ενώ έκανε σαφές πως με την ίδρυση του γραφείου δεν αναιρείται το αίτημα για την ίδρυση τμήματος στο κέντρο της πόλης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο α-ντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς κατέθεσε πρόταση για αστυνόμευση των κόμβων της πόλης σε ώρες αιχμής. Ο Νίκος Γιαλιτάκης από την παράταξη Κουράκη ωστόσο, μίλησε για καθυστερημένα αντανακλαστικά της δημοτικής Αρχής, αλλά και για πολλά περιστατικά μικροεγκληματικότητας στο κέντρο.

Η συζήτηση μεταφέρθηκε στο ζήτημα έλλειψης προσωπικούς με τον δήμαρχο να κάνει σαφές πως από τη δημοτική Αρχή θα υπάρξουν πιέσεις προκειμένου οι συναρμόδιοι να ενισχύσουν τις αστυνομικές υπηρεσίες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει