Μπάλα στο γήπεδο, όχι στην TV…

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

118

Δεν γίνεται εν έτη 2018 τα τηλεοπτικά ευρώ να καθορίζουν τη μοίρα των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών

Αύγουστος μπήκε και στην ταλαιπωρημένη Ελλάδα των πυρκαγιών όσοι έχουν ακόμα κουράγιο να ασχολούνται με το τόπι προσπαθούν να μαντέψουν πότε επιτέλους θα ξεκινήσει η Σούπερ Λίγκα, το κορυφαίο επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας μας. Μην κοιτάτε αυτές τις… φήμες για 25 Αυγούστου που κυκλοφορούν, απόφαση με την κυριολεκτική έννοια δεν υπάρχει.

Το πρόβλημα βέβαια έχει να κάνει με την περίφημη τηλεοπτική «στέγη» των ΠΑΕ, επτά εκ των οποίων ακόμα την αναζητούν. Σάμπως αν δεν μπουν κάμερες στα γήπεδα η μπάλα δεν μπορεί να κυλήσει. Φυσικά και δεν είμαστε στη δεκαετία του ’80 όπου η «Αθλητική Κυριακή» ήταν το μοναδικό «παράθυρο» της Α’ Εθνικής στον φίλαθλο κόσμο.

Από την άλλη όμως, όταν φθάνουμε στο αντίθετο άκρο το ζήτημα είναι σοβαρό. Δεν γίνεται εν έτη 2018, τα τηλεοπτικά ευρώ να καθορίζουν τη μοίρα των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών. Επί σειρά ετών η ασφάλεια της συνδρομητικής Nova που πλήρωνε αδρά, δίχως να εκτιμά σωστά το προϊόν που αγοράζει είχε βολέψει μια χαρά τους προέδρους, τους επενδυτές και όσους τους παριστάνουν. Τώρα που τα ζωνάρια έσφιξαν, όλοι τρέχουν πανικόβλητοι. Πώς θα βγάλουν τη χρονιά, χωρίς εγγυημένα έσοδα;

Η πρόταση του Βασιλειάδη που προσπάθησε να δώσει μια λύση στο αδιέξοδο, έπεσε αρχικά στο κενό γιατί «σκόνταψε» στην άρνηση των ΠΑΕ, να αποδεχθούν τη σταδιακή μείωση του αριθμού των ομάδων στη μεγάλη κατηγορία, μέσω ενός πλάνου αναδιάρθρωσης που η αλήθεια είναι ότι έμοιαζε ουτοπικό.

Τελικά αυτός που έκανε πίσω ήταν ο υφυπουργός Αθλητισμού και φαίνεται ότι έστω στο και πέντε, μία λύση θα δοθεί, όμως, θα είναι εντελώς προσωρινή. Του χρόνου τα ίδια θα τραβήξουμε…

Όσο οι Ανώνυμες Εταιρείες δεν επιχειρούν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πελάτες και να αναζητήσουν έτσι άλλους πόρους, που θα τους απαγκιστρώσουν από την τηλεοπτική εξάρτηση, θα παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει