ΓΚΑΛΟΠ: Η υγεία το βασικό πρόβλημα των Ρεθυμνιωτών

130

Ελλιπής δημόσια υγεία είναι το νούμερο ένα παράπονο των κατοίκων του Ρεθύμνου, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το τμήμα «Δημοσιογραφίας, Συντακτών, Ρεπόρτερ» του ΔΙΕΚ Ρεθύμνου στο πλαίσιο του μαθήματος «Τεχνικές της Συνέντευξης».

Συγκεκριμένα, 22% των ερωτηθέντων απάντησε με τη μικρότερη βαθμολογία, ένα στην κλίμακα του δέκα, στην ερώτηση: «Είστε ικανοποιημένοι από το επίπεδο των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στο Ρέθυμνο;» αποδίδοντας την πιο αυστηρή κριτική τους στο εν λόγω θέμα.

Ο κυκλοφοριακός συνωστισμός, η έλλειψη χώρων στάθμευσης εντός της πόλης του Ρεθύμνου, η κακή οδική συμπεριφορά, ο κακός σχεδιασμός και η φτωχή ποιότητα του οδικού δικτύου ακολουθούν στη δεύτερη θέση των θεμάτων που απασχολούν τους ντόπιους κατοίκους.  Η ελλιπής καθαριότητα της πόλης αλλά και η απουσία ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Ρεθύμνου με την ηπειρωτική Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ισοβαθμούν στην τρίτη θέση των θεμάτων που συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα των προβλημάτων στην περιοχή.

Επισημάνθηκε, ακόμα, η έλλειψη επαρκών διαθέσιμων οικιών προς μίσθωση στην πόλη, λόγω υψηλής ζήτησης από τους φοιτητές.

Επίσης, το 22% των ερωτηθέντων θεωρεί το Ρέθυμνο μία ακριβή πόλη.

Σε ό,τι αφορά την ανεργία, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το κοινό πιστεύει ότι  υπάρχει μία σχετική ανεργία, αφού το 17%  την βαθμολογεί μόλις στο πέντε, το 13% την βαθμολογεί με επτά ενώ ένα το 12% την βαθμολογεί με τρία.

Όσον αφορά το επίπεδο των δημόσιων υπηρεσιών στο Ρέθυμνο, και εκεί επικρατεί μία μεσαίας τάξης ικανοποίηση, μόνο το 19% απάντησε με πέντε. Ωστόσο στην ίδια ερώτηση ένα 10% απάντησε με ένα (1), άλλο ένα 10% απάντησε με τέσσερα  και ένα ακόμα 10% απάντησε με έξι.

Περνώντας σε ένα άλλο τομέα, μόλις ένα 19% των ερωτηθέντων βαθμολόγησε με επτά και άλλο ένα 17% βαθμολόγησε με οκτώ την προώθηση του αθλητισμού ως τρόπου ζωής στο Ρέθυμνο.  Παράλληλα, διαπιστώνεται ότι η οικολογική συνείδηση  προωθείται στην πόλη μάλλον χωρίς κάποιο ιδιαίτερο σχέδιο, περισσότερο σποραδικά και χάριν της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του προσωπικού ενδιαφέροντος.

Μικρό είναι επίσης το ποσοστό των ερωτηθέντων κατοίκων που συμμετείχαν στην έρευνα και απάντησαν ότι είναι ικανοποιημένοι με τις ευκαιρίες που δίνει το Ρέθυμνο στους κατοίκους του να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Στην ερώτηση «Θα παροτρύνατε φίλους και συγγενείς σας να έρθουν και να μείνουν στο Ρέθυμνο;». Το 32% -που είναι και το μεγαλύτερο ποσοστό της έρευνας- βαθμολογεί με δέκα την ερώτηση ενώ ακολουθεί ένα ποσοστό 18% με βαθμολογία εννιά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει