Εκδηλώσεις στο Μαλεβίζι για το Γεωπάρκο του Ψηλορείτη

160

Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου θα πραγματοποιηθεί  σήμερα στις 8.30 το βράδυ η δεύτερη προγραμματισμένη εκδήλωση που συνδιοργανώνει ο Δήμος Μαλεβιζίου και το Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας (ΙΝΣΠΕΕ), με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη γεωλογική, φυσική και πολιτισμική αξία του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Ψηλορείτη, σημαντικό τμήμα του οποίου αποτελεί και το Μαλεβίζι.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες και προβολή διαφανειών από τους  Χαράλαμπο Φασουλά, υπεύθυνο τμ. Γεωποικιλότητας ΜΦΙΚ και συντονιστή του Ελληνικού Φόρουμ Γεωπάρκων και του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Ψηλορείτη και τον Καλούστ Παραγκαμιάν, διευθυντή ΙΝΣΠΕΕ.

Αύριο  Τετάρτη 7 Αυγούστου στις 8:30 η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Τύλισο, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» και θα περιλαμβάνει ομιλία και προβολή διαφανειών από τον Καλούστ Παραγκαμιάν, διευθυντή ΙΝΣΠΕΕ.

Σε κάθε εκδήλωση το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει από τις 18:00 την κινητή έκθεση ερμηνείας περιβάλλοντος του Παγκόσμιου Γωπάρκου Ψηλορείτη και να πάρει ενημερωτικό έντυπο υλικό. Επιπλέον, η έκθεση θα παραμείνει στον χώρο του Δημαρχείου Μαλεβιζίου έως και αύριο Τετάρτη.

Πληροφορίες, νέα και εκδόσεις για το Παγκόσμιο Γεωπάρκο Ψηλορείτη υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://www.psiloritis-natural-park.gr/.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει