Πρωταγωνιστικοί οι στόχοι του ΟΦΗ στη Γ’ Εθνική μπάσκετ

ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΑΣΚΕΤ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΩΡΑΚΟΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗΣ

175

Με στόχο να πρωταγωνιστήσει στη νέα Γ’ Εθνική, ξεκινάει η δημιουργία της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ, όπως υπογραμμίζει στην τοποθέτησή της η τετραμελής επιτροπή του τμήματος, στην οποία νέο μέλος είναι ο Γιώργος Τζωρακοελευθεράκης.

Ο Βασίλης Ράλλης παραμένει και επίσημα στο τιμόνι της ομάδας, με τις επαφές για τη στελέχωση του ρόστερ, να εντατικοποιούνται από σήμερα. Προτεραιότητα έχουν οι συζητήσεις με τους παίκτες του περσινού ρόστερ, ωστόσο ήδη έχουν δρομολογηθεί κάποιες μεταγραφές, όπως η επιστροφή του σέντερ Μπουμπάρη από τον Βούρειο και του Πετράκη από το «Ηράκλειο».

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται εξάλλου οι επαφές για τη μετακόμιση της ομάδας στα “Δύο Αοράκια”.

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή του ΟΦΗ αναφέρει τα εξης:

«Η Επιτροπή Μπάσκετ του ΟΦΗ ανακοινώνει ότι, ανταποκρινόμενη στο όνομα και το μέγεθος της ιστορίας του συλλόγου, ξεκινάει ο σχεδιασμός για τη δημιουργία μιας ομάδας που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα με μοναδικό στόχο την άνοδο.

Την Επιτροπή Μπάσκετ του ΟΦΗ αποτελούν οι Μανώλης Αλεξάκης, Τάκης Χωραΐτης, Γιώργος Τζωρακολευθεράκης και Σίμος Καμπάκας. Επικεφαλής αναλαμβάνει ο Μανώλης Αλεξάκης, ενώ ο Τάκης Χωραΐτης θα είναι υπεύθυνος οικονομικών του τμήματος. Ο Σίμος Καμπάκας θα είναι ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής.

Θέλουμε να καλωσορίσουμε στην Επιτροπή Μπάσκετ τον γνωστό επιχειρηματία του Ηρακλείου και φίλαθλο του ΟΦΗ Γιώργο Τζωρακολευθεράκη, με σκοπό να ενώσει τις δυνάμεις του μαζί με τα υπόλοιπα μέλη, ώστε το τμήμα μπάσκετ να έχει μόνιμο ρόλο πρωταγωνιστή.

Στόχος της φετινής προσπάθειας είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και παράλληλα να πέσει ακόμα μεγαλύτερο βάρος στα τμήματα υποδομής του ΟΦΗ που ήδη αριθμούν 410 παιδιά και αποτελούν τη μεγαλύτερη ακαδημία μπάσκετ του νησιού.

Η υλοποίηση του σχεδιασμού ξεκινάει άμεσα με τον Βασίλη Ράλλη να συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ, ενώ από Δευτέρα, ξεκινούν οι συζητήσεις για τη δημιουργία του ρόστερ έχοντας ως προτεραιότητα τις συζητήσεις με τους παίκτες που βρίσκονται ήδη στην ομάδα».

Η Εθνική νεανίδων γνώρισε την ήττα από τη Λιθουανία με 83-67 στη δεύτερη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας που διεξάγεται στην Αυστρία. Κορυφαία ήταν η Ηρακλειώτισσα Ιωάννα Κριμήλη με 21π. και 5 ασίστ. Χθες η ελληνική ομάδα κέρδισε με 63-38 την Ελβετία, με την Κριμήλη να πετυχαίνει 14π.

Η Εθνική Εφήβων κατέλαβε την 14η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λετονίας, καθώς κατάφερε να χάσει στην παράταση και από τη Φινλανδία με 89-85. Δεν θα υποβιβαστεί όμως στη Β’ Κατηγορία, αφού το επόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U18 θα διεξαχθεί του χρόνου στο Βόλο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει