Ο Τραμπ ομολόγησε τη ρωσική βοήθεια για να κερδίσει τη Χίλαρι

267

Για πρώτη φορά στην αμερικανική ιστορία, ένας Αμερικανός πρόεδρος παραδέχθηκε ότι η εκστρατεία του είχε δεχθεί την προσφορά βοήθειας από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας.

Την Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ έγραψε tweet επιβεβαιώνοντας ότι ο γιος του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, συναντήθηκε με τη Ρωσίδα δικηγόρο  Νατάλια Βεσελνίτσκαγια, το 2016 “για να πάρει πληροφορίες” για τη Χίλαρι Κλίντον.

Ο Trump Jr., μαζί με τον διευθυντή της εκστρατείας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ και τον Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρό του Τραμπ, δέχτηκαν να κάνουν τη συνάντηση επειδή πίστευαν ότι η Veselnitskaya είχε “πικάντικες” πληροφορίες για την Κλίντον.

Όταν η ομάδα του Τραμπ συνειδητοποίησε ότι η Veselnitskaya δεν είχε πραγματικές πληροφορίες για την Κλίντον, είπαν ότι έφυγαν νωρίς από τη συνάντηση.

Λίγο αργότερα, ο ίδιος ο Τραμπ υπαγόρευσε προσωπικά μια παραπλανητική δήλωση σχετικά με τη συνάντηση, υποστηρίζοντας ότι αφορούσε κυρίως «υιοθεσίες».

Περίπου ένα χρόνο μετά τη δήλωση αυτή, ο Τραμπ παραδέχτηκε τελικά αυτό που έχει αναφερθεί εδώ και καιρό: ότι ο σκοπός της συνάντησης δεν ήταν “υιοθεσίες”, αλλά ήταν, μάλλον, να πάρει  πληροφορίες για την Κλίντον από τη Ρωσία.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας Αμερικανός πρόεδρος παραδέχθηκε ότι η εκστρατεία του δέχθηκε προσφορές βοήθειας από το Κρεμλίνο.

Όλες οι άλλες περιπτώσεις σε ολόκληρη την ιστορία των ΗΠΑ -το 1960, το 1968, το 1984- είχαν τύχει προσπάθειας μείωσης. Αυτό το tweet έρχεται την ώρα που ο Μάναφορτ μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα της δίκης για την απόκρυψη εκατομμυρίων δολαρίων από τις προσπάθειες του σε ξένα λόμπι.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει