Ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. βάζει… τασάκια στις παραλίες

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ “ΦΥΤΕΥΟΥΝ” ΟΙ ΛΟΥΟΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΓΟΠΕΣ 

229

Mια νέα εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των λουόμενων, και ειδικά των καπνιστών, άρχισε ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης, με τη συνεργασία όλων των Δήμων – μελών του, στους οποίους υπάρχουν παραλίες στα γεωγραφικά τους όρια.

Οι πρώτες δράσεις άρχισαν από την παραλία Καρτερού, όπου με τη συνεργασία του Λιμενικού Σώματος, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρτερού και στελεχών του Συνδέσμου πραγματοποιήθηκε μια ακόμα ενημερωτική δράση με ταυτόχρονη διανομή του ειδικού, χάρτινου σταχτοδοχείου παραλίας που δημιούργησε ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. σε καπνιστές, αλλά και στις παράκτιες επιχειρήσεις της περιοχής.

Ιδιαίτερα θετικό στοιχείο ήταν η θερμή ανταπόκριση των λουόμενων, Ελλήνων και ξένων, οι οποίοι δέχτηκαν με ευχαρίστηση το σταχτοδοχείο δεσμευόμενοι να το χρησιμοποιήσουν και να συμβάλλουν έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος.

«Το περιβάλλον επιζητεί την άμεση, πολύπλευρη και δυναμική αντίδρασή μας. Χρειάζεται την προστασία μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος και πρόσθεσε:

«Γι’ αυτό κι εμείς στον Ε.Σ.Δ.Α.Κ., παράλληλα με την εκστρατεία για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας – που έχει πολύ καλά αποτελέσματα – ανοίγουμε έναν νέο κύκλο δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για να σταματήσουμε να βλέπουμε τις ακτές μας γεμάτες αποτσίγαρα.

Ευελπιστώ ότι και αυτή η κίνηση, που έχει ήδη αγκαλιαστεί από συλλόγους και φορείς τους οποίους οφείλουμε και δημόσια να συγχαρούμε, θα βρει ανταπόκριση και από τους λουόμενους».

Ο κ. Μαμουλάκης ανέφερε επίσης ότι το κάπνισμα αποτελεί μια θανατηφόρα συνήθεια για τον άνθρωπο, ωστόσο ήρθε  η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι με τα «παράγωγά» του, τα αποτσίγαρα που απορρίπτονται ανεξέλεγκτα στις ακτές, είναι και ψηλά στη λίστα με τους «θανατηφόρους» παράγοντες για τις θάλασσες και τις ακτές μας».

Οι δράσεις συνεχίζονται και ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε φορέα ή σύλλογο που το επιθυμεί, να συμμετάσχει στη νέα αυτή εκστρατεία. Εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει εύκολα και απλά, με ένα τηλεφώνημα στον Σύνδεσμο, στο 2810361610, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει