Λάδι στη φωτιά ή στάχτη στα μάτια;

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

129

Να φύγουν τούτοι που καίνε, πνίγουν και σκοτώνουν την Ελλάδα μας, διακηρύττουν οι εμφανιζόμενοι ως αυριανοί σωτήρες

Τελικά τι είναι καλύτερο; Να ρίχνεις λάδι στη φωτιά ή στάχτη στα μάτια; Χείριστα και τα δύο- χωρίς αμφιβολία- και δεν περιμέναμε την εθνική τραγωδία για να το επιβεβαιώσουμε. Απλά πάνω στην εκατόμβη των νεκρών της Ανατολικής Αττικής η ελληνική πολιτική σκηνή και οι πρόθυμοι υπηρέτες της, το τερμάτισαν. Έσπασαν κάθε ρεκόρ ακρότητας, κοροϊδίας και εν τέλει χυδαιότητας.

Απλώς και μόνο για να κερδίσουν πόντους στην πολιτική σκακιέρα, είτε επιβιώνοντας είτε βγαίνοντας από πάνω. Και οι νεκροί, τι είναι οι νεκροί; Νούμερα για να τα τρίψουμε στη μούρη των άλλων ή παράπλευρες απώλειες ενός ακήρυχτου πολέμου των σκοτεινών δυνάμεων που θέλουν να ρίξουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση;

Το παρατραβώ κι εγώ; Έτσι λέτε; Για ξαναδιαβάστε τις δηλώσεις και τα γραπτά τους μετά την αποφράδα ημέρα της 23ης Ιουλίου και τα ξαναλέμε.

Δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία των 90 νεκρών (μέχρι τώρα) και κάποιοι επενδύουν τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα πάνω σε στάχτες και αποκαΐδια. Οπότε η μαυρίλα θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, που εκτός από καμένη σάρκα μυρίζει και εκλογές.

Η κυβέρνηση σαν άλλος Επιμηθέας  κατεβάζει τώρα μπουλντόζες για τη διάνοιξη των προσβάσεων στις παραλίες και βγάζει πρωτόκολλα κατεδάφισης για τα αυθαίρετα. Αλλά ο Σκουρλέτης λέει και το άλλο… «Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι σε σύντομο χρόνο θα πέσουν τόσα αυθαίρετα».

Κυνικός αλλά αληθινός. Οι άλλοι του ΣΥΡΙΖΑ τον χαβά τους. Βλέπουν μόνο δεξιούς πίσω από τις ιδιοκτησίες των αυθαιρέτων και τους καταπατητές και υπαινίσσονται ότι αυτοί είχαν κλειδώσεις τις πύλες της… ελευθερίας για τους πυρόπληκτους που κατέληξαν αγκαλιασμένοι στις άκρες παραλιακών οικοπέδων.

Οι άλλοι, που υποστηρίζουν ότι θα τα έκαναν καλύτερα αν ήταν στη θέση των τωρινών (και ας τα είχαν κάνει και αυτοί στο παρελθόν μαντάρα) περιμένουν με κυνισμό την πτώση της κυβέρνησης από την τραγωδία. Να φύγουν τούτοι που καίνε, πνίγουν και σκοτώνουν την Ελλάδα μας (Ελλαδίτσα ή Ελλαδάρα- ανάλογα με το ακροατήριο και το εκλογικό σώμα) διακηρύττουν οι εμφανιζόμενοι ως αυριανοί σωτήρες.

Τελικά, μήπως να βάλουμε όλοι λίγο νερό στο κρασί μας; Έτσι μόνο θα τιμήσουμε τους νεκρούς. (Με κρασί δεν ξεπλένουν και τα ανθρώπινα κρανία και  οστά μετά την εκταφή για να τα φυλάξουν στα οστεοφυλάκια;)

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει